JPS päätti kevätkierroksen murskavoittoon

rn

JPS tarjosi kevätkierroksen viimeisessä ottelussaan helteiselle Vehkalammelle vaivautuneille katsojille todellisen maali-iloittelun. Sarjan jumbosijalta tällä hetkellä löytyvä Savon Pallo ei pystynyt tarjoamaan punanutuille vastusta ja 90 minuutin jälkeen pelin loppulukemat kirjattiin murskaavasti 10-1.

rn

JPS aloitti maalinteon jo pelin toisella minuutilla Jaakko Ahokkaan toimesta. Marcus Åberg lähetti omalta kenttäpuoliskolta pitkän ristipallon, jonka vapaaksi unohdettu Ahokas otti reidellään alas ja pamautti saman tien 16 rajalta vedon alakulmaan. 11 minuutin kohdalla Jipsin johto tuplaantui. Tällä kertaa Ahokas tarjoili keskityksen, jonka Santeri Paajanen puski komealla roikulla takakulmaan. Tämän jälkeen mentiin parikymmentä minuuttia ilman maaleja, kunnes Ahokas iski jälleen. Mies pelasi itse omalla kenttäpuoliskolla pallon Eemeli Jokiselle ja lähti juoksemaan pystyyn. Jokinen odotti tilanteessa hyvin ja lähetti oikea-aikaisen läpisyötön Ahokkaalle, joka pääsi leikkaamaan boksin sisään ja viimeisteli varmasti pienestä kulmasta maalin takakulmaan.

rn

rn

Pelin ensimmäisen jakson hahmo oli Jaakko Ahokas kahdella maalillaan ja kolmella maalisyötöllä

rn

Ensimmäisen jakson viimeinen viisiminuuttinen olikin sitten melkoista ilotulitusta. Ensin jo kerran tyhjästä maalista pallon pusikkoon laukonut Mikko Huhtiniemi pääsi helposti iskemään Jipsin neljännen maalin Ahokkaan loistavan esityön jälkeen. Vain hetkeä myöhemmin Ahokas oli toisella laidalla vauhdissa ja syötti pallon maalin eteen Jokiselle joka jatkoi pelivälineen vielä Huhtiniemelle, joka iski illan toisensa muutaman minuutin sisään. Vielä ennen taukovihellystä Ahokas tarjoili keskikentän tukevalle pelaajalle Simo Ihalaiselle vetopaikan 20 metriin ja Ihalaisen kirurgintarkka sijoitus painui tolpan juuresta sisään. Näin tilanne oli tauolla jo 6-0.

rn

JPS tekikin heti toisen jakson alkuun neljä vaihtoa ja peli jumittui hetkeksi. SaPa sai kavennusmaalin aikaiseksi, kun puoliajalla kentälle tullut Aapo Autio unohti hetkeksi kummassa päässä pelataan ja puski komeasti SaPan kulmapotkun jälkeen pallon omiin. Maali tosin merkittiin virallisiin dokumentteihin Tatu Leväselle. Pikkuhiljaa Jipsin peli alkoi jälleen rullamaan ja Autio pääsi Åbergin loistavan keskityksen jälkeen puskemaan pyöryläisen tyhjään maaliin. Toisen maalinsa Autio viimeisteli komeasti ampumalla lyhyen kuljetuksen jälkeen kuulan noin 20 metristä vastustamattomasti etuyläkulmaan. Seuraavaksi asialla oli Paajanen, joka toisella yrittämällä sai pallon maaliin jälleen yhden Åbergin mainion nousun päätteeksi. Autio pääsi vielä viimeistelemään hattutemppunsa, kun hän kulman jälkitilanteesta siirsi pippomaisesti Niko Nuttusen puskun verkon perukoille.

rn

rn

Toiselle jaksolle kentälle kirmannut Aapo Autio ehti iskeä hatullisen

rn

JPS päätti siis kevätkautensa melkoiseen maalijuhlaan ja joukkue tulee olemaan sarjan kärjessä viiden pisteen erolla KuFuun sarjatauon koittaessa. Nyt JPS:n peleihin tulee kolmen viikon tauko ja pelaajat saavat hetken aikaa viettää kesälomaa. Seuraavan kerran JPS on tulessa sunnuntaina 24.7 ja vastassa on tuolloin jälleen tulikiven katkuisessa paikallisväännössä FC Blackbird.

rn

rn

Nuttunen nousee korkeimmalle ja Autio pääsee viimeistelemään kolmannen osumansa

rn

JPS – SaPa 10-1 (6-0)

rn

2 min 1-0 Ahokas (Åberg)

rn

11 min 2-0 Paajanen (Ahokas)

rn

32 min 3-0 Ahokas (Jokinen)

rn

40 min 4-0 Huhtiniemi (Ahokas)

rn

43 min 5-0 Huhtiniemi (Jokinen)

rn

44 min 6-0 Ihalainen (Ahokas)

rn

54 min 6-1 Autio oma maali

rn

63 min 7-1 Autio (Åberg)

rn

70 min 8-1 Autio

rn

73 min 9-1 Paajanen (Åberg)

rn

79 min 10-1 Autio (Nuttunen)

rn

JPS: Anssi Korkiakoski – Marcus Åberg, Joonas Heino (65 min Aapo Salopelto), Timo Eirola (46 min Jarkko Jokiranta), Riku Lamberg (65 min Kimmo Väre) – Lasse Saari, Simo Ihalainen (46 min Niko Nuttunen), Santeri Paajanen, Eemeli Jokinen (46 min Simo Kinnunen), Mikko Huhtiniemi – Jaakko Ahokas (46 min Aapo Autio)