JPS voittoon nihkeällä esityksellä

Sarjakärki JPS ja sarjajumbo Huima kohtasivat Vehkalammella sunnuntaina. Kenttäpelin perusteella joukkueiden roolien olisi välillä voinut kuvitella olevan toisinpäin, siksi tiukan vastuksen Huima punanutuille antoi. JPS onnistui kuitenkin kehnollakin pelillä vääntämään kolme sarjapistettä itselleen lukemin 3-2 (1-1).

Pelin avausjakso alkoi rauhallisissa merkeissä. Ensimmäisen iskun suoritti kotijoukkue 10 minuutin pelin jälkeen, kun Eemeli Jokinen syötti poikittain Niko Nuttuselle, joka ampui 20 metristä laukauksen jonka Huiman pakki onnistui blokkaamaan kulmapotkuksi. Seuranneesta kulmurista pallo jäi pyörimään Huiman maalin edustalle käyden jo kerran tolpassa, kunnes Nuttunen survoi pelivälineen väkisin verkon perukoille. Nuttunen pääsi 17 minuutin kohdalla yrittämään johdon tuplaamista Mikko Huhtiniemen läpisyötön jälkeen, mutta viimeistely-yritys suuntautui tällä kertaa ohi maalin. JPS oli kokonaisuudessa ensimmäisellä jaksolla todella huonolla jalalla liikkeellä ja Huima sai jakson kuluessa koko ajan paremmin peliä haltuunsa ja pyöritti palloa kentällä mallikkaasti. JPS ei taasen saanut omaa peliään lainkaan käyntiin ja pallo menetettiin vastustajille todella nopeasti. Ensimmäisen kunnon tilanteen Huima sai pelikellon näyttäessä 25 minuuttia. Vierailijoiden laituri juoksi laidasta läpi ja syötti pallon keskelle Ali Mahmud Abdullahille, joka pääsi laukomaan, mutta Anssi Korkiakoski venyi hyvään jalkatorjuntaan. Kymmenen minuuttia tästä ja Huima tasoitti ottelun. Keltapaidat saivat sivuvaparin, jonka Benno Hanslian toimitti laadukkaalla keskityksellä maalille, jossa korkeimmalle nousi Anssi Kekki, joka jatkoi kuulan tyylikkäästi päällään maaliin. Vielä aivan avausjakson lopussa Huiman Santtu Laaksonen yritti murtautua boksiin, jossa häntä näytettiin selvästi rikkovan, mutta palloa ei viety pilkulle. Kyseinen pelaaja oli kuitenkin myöntänyt hypänneensä tilanteessa, joten ilmeisesti tuomari teki oikean ratkaisun.

JPS sai heti toisen jakson alkuun tilanteen, kun Jaakko Ahokas keskitti matalan pallon etutolpalle, missä Jokinen sai aikaan hyvän vasurivedon, jonka Huiman Samuli Ala-Kasari onnistui jalallaan torjumaan. Ripari päätyi Huhtiniemelle, jonka suora ratkaisuyritys oli mallia lokintappaja. Pian tämän jälkeen Jipsi sai kulman, joka purettiin nopeasti ja tästä lähti nopea vastahyökkäys, joka päättyi komeaan 20 metristä lähteneeseen laukaukseen ja vielä komeampaan Korkiakosken torjuntaan. 56 minuutin kohdalla JPS siirtyi uudestaan johtoon. Nuttunen lähetti todella komean pitkän ristipallon Ahokkaalle, joka otti pelivälineen rinnalla haltuun, kiersi vastaan tulleen Ala-Kasarin ja siirsi pallon tyhjään maaliin. Huiman peli hyytyi hieman toisella jaksolla, eikä se onnistunut rakentamaan kovin montaa tilannetta. Yhdessä vaarallisimmista Huiman hyökkääjä pääsi ampumaan poikittaissyötön jälkeen boksin sisältä, mutta Korkiakoski sai jälleen näppinsä väliin. Jokisella oli erinomainen tilaisuus lisätä Jipsin johtoa, kun hän pääsi aivan maalin edestä laukomaan, mutta pallo ehti pompata juuri ennen kutia ja pallo kolisi kentän viereisissä puunlatvoissa. Varttia ennen loppua alkoi olla ratkaisun makua ilmassa, kun Ahokas siirsi illan toisellaan Jipsin kahden maalin karkumatkalle. Hän sai pallon noin 20 metrissä ja pienen sivusiirron jälkeen ampui komean kudin maalin tolpan juureen. Huima pääsi vielä pisteen syrjään kiinni 85 minuutin kohdalla, kun toppariksi siirretty Ahokas menetti pallon kohtalokkaasti boksin rajalla. Select ajautui Abdullahille, joka pamautti pyöryläisen takakulmaan ja toi Huiman maalin päähän. Loppuminuutit JPS kuitenkin onnistui varjelemaan omaa maaliaan ja näin hikisen iltapuhteen jälkeen pisteet jäivät kotijoukkueelle.

Ottelu oli juuri niin vaikea kuin etukäteen oli ajateltu. Oltiin huonolla jalalla liikkeellä ja asennekaan ei ollut ihan parhaasta päästä. Tärkeintä kuitenkin on, että huonollakin pelillä saatiin kolme pistettä kammettua kotiin. Mikäli Huima jatkaa samanlaisia otteita kuin sunnuntaina, tulee se sarjan edetessä varmasti nousemaan taulukossa. Seuraavan kerran JPS on tulessa jo keskiviikkona, jolloin punaiset matkustavat Joensuuhun JoPS:in vieraaksi.

JPS - Huima 3-2 (1-1)

10 min 1-0 Nuttunen

34 min 1-1 Kekki

55 min 2-1 Ahokas (Nuttunen)

75 min 3-1 Ahokas

85 min 3-2 Abdullah

JPS: Anssi Korkiakoski - Marcus Åberg, Joonas Heino, Timo Eirola (78 min Olli Väisänen), Riku Lamberg - Mikko Huhtiniemi (89 min Ville Kujanpää), Simo Ihalainen, Santeri Paajanen (65 min Kimmo Väre), Eemeli Jokinen (90 min Aapo Salopelto), Niko Nuttunen - Jaakko Ahokas