KuFu voitti JPS:n

Ottelu Kuopiossa tarjosi paljon jossittelun kohteita. 12 puuttuvaa pelaajaa, todella heikkotasoinen kenttä sekä kovin monet hämmentävät tuomariratkaisut. Faktana oli kuitenkin se, että KuFu pelasi kenttään nähden fiksummin, piti pallon ilmassa ja taisteli itselleen ansaitusti 3-0 voiton ja kolme pistettä.

JPS:n kokoonpano oli kokenut suuria muutoksia viime pelistä, kun peräti viisi KaPa-pelin avauksen pelaajaa oli poissa ja Niko Nuttunen, Ville Hämäläinen, Jarkko Jokiranta ja Anton Stytzle tekivät avausdebyyttinsä tällä kaudella. Lisäksi penkillä ollut ainoa vaihtomies Aapo Salopelto teki JPS debyyttinsä vaihdosta.

Ottelun ensimmäinen puoliaika meni KuFu:n hallinnassa. Kun noin 30 minuuttia oli pelattu KuFu sai ihmeellisestä tilanteesta vapaapotkun noin 30 metristä. Aappo Lyytikäisen vapaapotku kiersi maalin eteen, otti maalin edustalta melkoisen virhepompun ja pallo pomppasi maalin yläkulmaan. JPS:n parhaat paikat osuivat Ville Hämäläiselle ja Jaakko Ahokkaalle, jonka tekopaikan pohjusti Anton Stytzle uskomattomalla tsipillä. Todella epätasainen kenttä yhdistettynä KuFu:n prässiin vaikeutti JPS:n syöttöpeliä ja hyökkääminen oli vaikeaa.

Toiselle puoliajalle JPS tuli selvästi rohkeammin sekä suoraviivaisemmin ja saikin hyvällä energialla luotua enemmän painetta KuFu:n maalille. Kun JPS laittoi enemmän painetta kuopiolaisten maalille, niin se avasi myös KuFu:lle paikkoja. Toisella puoliajalla mentiinkin vauhdikkaammin päästä päähän. Kertaalleen pallo saatiin jo maaliinkin, mutta Nuttusen maalia oli edeltänyt paitsio. Myös Aapo Salopellolla oli hyvä paikka puskea pallo maaliin debyyttipelissä, mutta Aapo ei aivan pääsyt pallon päälle ja näin pusku suuntautui yli maalin.

Kun JPS otti lisää riskejä, niin KuFu iski. Ensin 82. minuutilla Jussi Kolehmainen pelattiin läpi ja hän viimeisteli varmasti 2-0. Vielä yliajalla Riku Venäläinen pääsi läpi, kiersi Anssi Korkiakosken ja viimeisteli loppunumeroiksi 3-0. JPS:n kevyet vihjaukset paitsoista kaikuivat molemmissa tilanteissa turhaan pitkin Rauhalammen metsiä.

Valmentaja Matti Kautto siirsi jo katseet tulevaan paikallispeliin: "Lähtökohdat peliin eivät olleet parhaat mahdolliset, kun penkille löytyi vain yksi pelaaja. Ja aloituksessa oli viisi miestä, jotka ovat joko vasta liittyneet joukkueeseen tai toipuneet loukkaantumisista. Siihen nähden yhteispeli toimi jopa yllättävän hyvin ja kaverit osoittivat, että kunhan treeniä saadaan vähän lisää alle, niin JPS:n aloituksen paikoista tulee olemaan tosi kova, mutta terve kilpailutilanne. Nyt nollaamme tämän pelin nopeasti ja hyökkäämme entistä nälkäisempinä BET:n kimppuun"

JPS: Korkiakoski; Åberg, Eirola, Jokiranta, Lamberg; Nuttunen (v), Paajanen; Kinnunen, Hämäläinen (64.Salopelto), Stytzle; Ahokas