JPS kärsi tappion kauden avausottelussa

JPS kohtasi kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa FC Vaajakosken Hippoksen sametinpehmeällä alustalla. Peliaika oli 2x35 min koska pitempää vuoroa ei ollut saatavilla. Jipsin avauksessa nähtiin kaksi debytanttia, Aapo Autio ja Lasse Saari. Lisäksi vaihdosta kentälle kirmasi kolme ensikertalaista: Santeri Paajanen, Simo Kinnunen ja Eetu Komu.

Ottelun ensimmäinen jakso sujui varsin tasaisissa merkeissä. FCV sai ensimmäisen vartin aikana aikaiseksi muutaman laukauksen kohti JPS:n maalia, mutta Veli-Matti Tranbergilla oli helppo työ torjua ne. 22 minuutin kohdalla JPS:lle avautui paikka, kun Marcus Åberg pelasi pystyyn Eemeli Jokiselle, joka käänsi pallon keskelle kärjessä pelanneelle Autiolle, mutta FCV:n puolustus ehti peittämään Aution ohjauksen. Vielä parempi tilanne syntyi muutaman minuutin päästä, kun Åberg lähetti oikealta loistavan keskityksen linjan eteen, mutta Autio laukoi pelivälineen vapaasta paikasta maalin yli. FCV:n paras tilanne avautui puolen tunnin pelin jälkeen, kun joukkue pääsi JPS:n harhasyötön jälkeen vastahyökkäykseen. Pallo pelattiin Jukka Kososelle joka pääsi läpiajoon, mutta loistavasti vastaan tullut Tranberg onnistui pelastamaan tilanteen.

Toisella jaksolla ote siirtyi enemmän FCV:lle. 40 minuutin pelin jälkeen Kosonen pääsi jälleen tekopaikkaan, mutta Anton Stutzle onnistui blokkaamaan laukauksen. Tilanteen jälkeen JPS sai yllättäen vastahyökkäyksen kolmella kahta vastaan mutta tilanne munittiin paitsioksi. 49 minuutin pelin jälkeen syntyi ottelun avausmaali. JPS:n puolustuslinja oli ilmeisesti katsonut liikaa Barcelonan pelejä, koska pelaajat syöttelivät omalla rangaistusalueella uhkarohkeasti. Tämä johti pallonmenetykseen, jonka jälkeen Esko Häyrynen teki rikkeen aivan rangaistusalueen rajalla. Seuranneesta vapaapotkusta pallo ammuttiin JPS:n maaliin. Peliväline muutti suuntaa vastaan juosseesta Häyrysestä ja näin toiselle jaksolle maaliin vaihdettu Anssi Korkiakoski oli voimaton. Toinen jakso oli melko tapahtumaköyhä, mutta tunnin kohdalla FCV onnistui tekemään 2-0 johtomaalin. Pallo pelattiin pystyyn oikeaa laitaa pitkin, josta laitalinkki syötti pallon boksiin Kososelle. Tämä onnistui puolittain kääntymään ja laukoi kuulan matalalla kudilla verkon perukoille.

Peli päättyi näihin 2-0 lukemiin. JPS pelasi hyvän ensimmäisen jakson, mutta toinen puolikas oli melko vaisua pelailua eikä sen aikana saatu yhtään kunnon maalintekotilannetta. JPS:n parhaita ottelussa olivat väsymättömästi oikeaa laitaa ylösalas ravannut Åberg ja ja normaalisti vastustajien yli juossut Kimmo Väre.

JPS: Veli-Matti Tranberg (Anssi Korkiakoski)- Marcus Åberg, Anton Stutzle, Timo Eirola (Kimmo Väre), Riku Lamberg - Lasse Saari (Eetu Komu), Jaakko Ahokas (Santeri Paajanen), Esko Häyrynen, Mikko Huhtiniemi, Eemeli Jokinen (Simo Kinnunen) - Aapo Autio