JPS jatkoi voittokulkuaan Jämsänkoskella

Jipsi lähti tavoittelemaan kolmatta peräkkäistä voittoaan Jämsänkosken idylliselle Pallokentälle. Jipsillä oli tältä kaudelta jo yksi Ilveksen päänahka takataskussa, kun cupin ottelu päättyi 3-1 kotivoittoon. JPS pääsi otteluun lähes täydellä kokoonpanolla ja ehkä suurimman kysymysmerkin ennen matsia muodostikin Pallokentän lähes samettinen nurmi, alusta jolla Jipsi ei ollut kertaakaan koko kaudella pelannut saati sitten harjoitellut.

Ottelun alussa isännät olivat yllättävän kohmeessa ja peli olikin vanhentunut vain 7 minuuttia kun pallo löytyi ensimmäisen kerran kotijoukkueen verkosta. Jipsi sai kulmapotkun vasemmalta jota asettui antamaan Mikko Huhtiniemi. Huhtiniemen kulma epäonnistui hienoisesti, mutta yllättäen matala potku ajautui toppari Timo Eirolalle asti, joka onnistui hyvällä vasemman jalan ohjauksella siirtämään kuulan Ilveksen nuottaan. Maalista ei kulunut kuin kolme minuuttia, kun Jukka Hanhela sai loistavan mahdollisuuden tuplata johdon. Hanhela pääsi hyvän pystysyötön jälkeen aivan yksin läpi, mutta tilanteessa oli kenties liikaakiin aikaa miettiä ratkaisua, joka lopulta päätyi suoraan päin Ilves-vahtia. Jipsin painostus kuitenkin jatkui ja 13 minuutin kohdalla Marcus Åberg asettui antamaan oikealta laidalta vapaapotkua. Åberg lähetti loistavan, kovan keskityksen takatolpalle, jonne oli unohdettu yksin lähes takatolpan mittainen Jaakko Ahokas, joka puski komeasti pallon maalin takakulmaan. 0-2 tilanteessa Jipsi ehkä vaistomaisesti otti jalkaa pois kaasulta ja pikkuhiljaa peli alkoi siirtyä Ilveksen haltuun. Loppujakson ajan Ilves piti enemmän palloa ja rakenteli välillä mallikkaasti hyökkäyksiä, jotka eivät kuitenkaan johtaneet kuin yhteen todelliseen tekopaikkaan. Ilveksen kärki Ville Kuusisto pääsi hyvän pystysyötön jälkeen läpiajoon, mutta viimeistely suuntautui selvästi yli maalin. Myös Jipsillä oli vielä yksi erinomainen mahdollisuus lisätä johtoaan. Hanhela taisteli rangaistusalueen rajalla pallon mallikkaasti itselleen, mutta viimeistely-yritys suuntautui jälleen päin maalivahtia. Tauko koitti siis Jipsin 0-2 vierasjohdossa.

Toinen jakso alkoi melko tasaisesti, kunnes 55 minuutin kohdalla toppari Anton Stutzlelle sattui musta hetki. Ilves oli pääsemässä vastahyökkäykseen, jonka Stutzle katkaisi keskiviivalla tarpeettoman kovalla likutaklauksella, joka osui suoraan Ilves-pelaajan nilkkaan. Tuomarin tuomio oli armoton, suora punainen ja Jipsi tiesi joutuvansa pelaamaan viimeiset 35 minuuttia yhden miehen vajaalla. Tämän jälkeen noin 200-päisen kotiyleisön mylviessä alkoi Ilveksen kovin painostusjakso ottelussa. 66 minuutin kohdalla Ilveksen Olli Riikonen sai hyvän mahdollisuuden kavennukseen. Vapari toimitettiin nopeasti laitaan, josta Ilveksen pelaaja lähetti matalan keskityksen joka tavoitti Riikosen, mutta tämän laukaus suuntautui melko karkeasti ohi maalin. 70 minuutin Jipsin tilanne vaikeutui entisestään, kun  koko ottelun ajan kotiyleisön, etenkin Herranmetsän fanikatsomon, hampaissa ollut oman kylän poika Vesa-Matti Alhonen otti toisen varoituksen ja tämä tiesi sitä että Jipsi joutui viimeiset reilut 20 minuuttia pelaamaan kahden miehen alivoimalla. Yllättäen kotijoukkueen peli meni tämän toisen ulosajon myötä melkoiseen kipsiin. Ilves toki piti enemmän palloa mutta hyökkäykset päätyivät lähes poikkeuksetta korkeaan kaaripalloon. Osa näistä palloista päätyi suoraan yli päätyrajasta ja loput hoiteli varmuudella maalivahti Veli-Matti Tranberg. Kaikkien yllätykseksi seuraavan maalin viimeistelikin JPS. Pelikellossa oli 85 minuuttia kun Niko Nuttunen oli murtautumassa läpi vasemmalta laidalta, mutta hänen nopeutensa ei aivan riittänyt läpiajoon, joten Nuttunen leikkasi keskelle ja syötti pallon poikittain 16 metrin rajalle vaihtomies Matti Kaappolalle. Kaappola tanssi hetken lambadaa Ilveksen pakin edessä ja askelsarjan jälkeen toimitti pallon nätillä sisäsyrjäsijoituksella etukulmaan. Tämän jälkeen Ilves ei enää jaksanut rynnistää kunnolla ja näin ottelu päättyi jipsiläisten kannalta riemukkaaseen 0-3 voittoon.

Kotijoukkueen raati palkitsi Jipsin parhaana Ahokkaan. Mainittavaa on myös Kaappolan todella vahva sisääntulon jälkeinen viimeinen vartti. Voitto oli JPS:lle kolmas peräkkäinen ja tämä höystettynä yhdellä tasurilla on enemmän kuin kukaan varmasti uskalsi alkukaudelta toivoa. Vielä komeamman tästä kolmen voiton sarjasta tekee se seikka, että kaikissa peleissä Jipsi on pitänyt nollan ja kaikki pelit on pelattu eri pelialustalla. LehPa kaatui hiekalla, ViPa tekonurmella ja Ilves nurmella. Tästä on enemmän kuin hyvä jatkaa kohti seuraavaa koitosta, jossa vastaan asettuu JIPPO/2 perjantaina 4.6 klo 19 Vehkalammella.

JPS:n kokoonpano:  Veli-Matti Tranberg - Joonas Heino (87 min Joel Nissinen), Anton Stutzle (55 min ua), Timo Eirola, Marcus Åberg - Eemeli Jokinen (74 min Matti Kaappola), Niko Nuttunen (86 min Viljo Väisänen), Mikko Huhtiniemi, Vesa-Matti Alhonen (70 min ua) - Jukka Hanhela (74 min Kasper Mäkelä), Jaakko Ahokas