JPS jatkaa cupin kolmannelle kierrokselle

JPS ja Jämsänkosken Ilves kävivät Vehkalammella tiukan väännön cupin jatkopaikasta. Ottelun alku oli Jipsille vaikea ja heti toisella peliminuutilla Ilveksen sähäkkä kärkimies Saikou Jabang pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta hänen laukauksensa suuntautui ohi etukulmasta. Ilves tuli peliin hieman valmiimpana kuin JPS, mutta alun vaikeuksista huolimatta verkot menivät tötterölle ensimmäisen kerran Ilveksen päädyssä. 12 minuutin kohdalla pallo pelattiin  oikeaan laitaan Vesa-Matti Alhoselle, joka pudotti taaksepäin Marcus Åbergille. Tämä pelasi pallon pystyyn Jaakko Ahokkaalle joka otti pallon dimitarberbatovimaisesti haltuun, laittoi pakin kahville ja lähetti keskityksen maalille, josta Eemeli Jokinen viimeisteli varmasti volleylla alakulmaan. Jipsin peli ei maalin jälkeenkään vielä rullannut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta silti 20 minuutin kohdalla johto lisääntyi jo kahteen maaliin. JPS sai vaparin vasemmalta ja pallon taakse asettui Mikko Huhtiniemi. Matala vapari tavoitti Niko Nuttusen, joka ohjasi komeasti pallon päällään takatolpan kautta verkon perukoille. Jipsi ei kuitenkaan saanut nauttia kahden maalin johtoasemasta montaa minuuttia. 24 minuutin kohdalla Ilves sai kulmapotkun joka toimitettiin takatolpalle Olli Riikoselle, joka puski pienestä kulmasta Ilveksen maalin päähän. Ensimmäisellä jaksolla ei Ilveksen kavennuksen jälkeen ihmeitä nähty ja tauolle poistuttiin Jipsin 2-1 johtoasemassa.

Toisen jakson JPS aloitti huomattavasti vahvemmin kuin ensimmäisen. Kolme minuuttia oli pelattu, kun Ahokkaan epäonnistunut laukaus ajautui takatolpalle, jossa Ville Kujanpää pääsi liukumalla yrittämään maalintekoa, mutta Ilveksen veräjänvartija Matti Koskela peitti tilanteen hyvin ja sai vangittua pallon. Kaksi minuuttia tästä ja Kujanpäälle avautui tuhannen taalan paikka, kun Nuttunen teki loistavan esityön ja pelasi Kujanpään vapaaksi boksin sisään, mutta viimeistely epäonnistui karkeasti. Pelikello näytti 49 minuuttia, kun JPS vihdoin onnistui lisäämään johtonsa jälleen kahteen maaliin. Erikoistilanteen jälkeen pallo palautui keskiympyrään, josta Anton Stutzle lähetti loistavan pystysyötön vapaaksi unohdetulle Ahokkaalle. Ahokkaan ensimmäinen kosketus oli loistava ja toisella tatsilla hän toimitti pelivälineen varmasti takakulmaan ohi voimattoman Koskelan. Tässä kohtaa peliä oli vielä puoli tuntia jäljellä, mutta Ilves ei missään vaiheessa saanut todellista loppukiriä käyntiin. Vaarallisimmat paikat tulivat erikoistilanteista, mutta lisämaalien tekoon Ilves ei enää kyennyt. Jokisella oli vielä yliajalla loistava tilaisuus lisätä maalitiliään, mutta hänen puskunsa Matti Kaappolan oivallisesta keskityksestä epäonnistui pahoin.

Vaikka ottelu varsinkin alussa oli Jipsille melkoista tervanjuontia, niin lopputulokseen pitää olla tyytyväinen. Cup-taival jatkuu kolmannella kierroksella, jossa vastaan asettuu voittaja ottelusta KaDy - BET/3, joka pelataan Vehkalammella sunnuntaina klo 19.

JPS:n kokoonpano: Veli-Matti Tranberg - Marcus Åberg, Timo Eirola, Anton Stutzle, Joonas Heino - Vesa-Matti Alhonen, Niko Nuttunen (79 min. Kimmo Väre), Mikko Huhtiniemi, Eemeli Jokinen - Ville Kujanpää (76 min Matti Kaappola), Jaakko Ahokas