JPS A-jun. loppupelit Varkaudessa 6-7.3.2010

Maltillisin askelin kohti uusia seikkailuja suuntaa JPS:n A-junnut Varkauden loppupeleihin. Kolmanneksi runkosarjassa sijoittunut JPS saa lauantain välierässä vastaansa sarjakakkosen Helsingin Botnian. Runkosarjassa vieraissa tuli tappio 7-4 ja kotona pisteet jaettiin 2-2 tuloksella.

Vuodenvaihteen jälkeen JPS:n A-junnujen valmennustiimiin tullut Mika "Silu" Sillgren ja  viime kaudella joukkueen Suomen mestaruuteen vienyt Pertti Helin luotsaavat joukkonsa luottavaisin mielin Varkauteen. Kaikki sijoitukset ovat mahdollisia. Kaiken osuessa nappiin, ei mestaruuden uusiminenkaan ole mahdotonta. Loppupeleihin päässeet joukkueet ovat todella kivenkovia ja tasoerot joukkueiden välillä tosipienet. Päivän kunto, taktiikan onnistuminen ja iloinen pelifiilis ratkaisevat pitkälti otteluiden lopputuloksia.

Lauantain välierä alkaa 17.15. Toisessa välierässä kohtaavat isäntäjoukkue WP-35 ja Lappeenrannan Veiterä klo 15.00

WP-35 - Veiterä 2 - 5  (2-2)

Botnia - JPS   3 - 1    (1-0)JPV

JPS joutui taipumaan pronssiotteluun. Botnia sumputti ja JPS ei pystynyt murtamaan tiivistä Botnia-puolustusta. Ensimmäisen jakson ainokaisen teki Joonas Peuhkuri. Ottelu ratkesi vartti ennen päätöstä, kun Teemu Määttä viimeisteli rangaistuslaukaus kikan  varmasti verkon perukoille ja muutama minuutti möyhemmin Patrik Huber lisäsi Botnian johdon jo 3-0 kulmalyönnistä. Tuomas Rintala rikkoi JPS:n kuparisen Otto Töytärin syötöstä.

Pronssimitalista taistellaan WP-35:ttä vastaan sunnuntaina klo 17.30 ja loppuottelu Veiterä-Botnia klo 20.00.

Pronssiotteluun JPS lähti paremmalla luistelulla ja hyvällä sykkeellä. WP-35 vei kuitenkin tasaisen avausjakson nimiinsä 3-2. JPS maalit merkittiin Tuomas Rintalalle läpiajon päätteeksi ja Miikael Hyrkäkselle kulmalyönnistä.

Toisella jaksolla JPS sai pelin tasoihin Joni Vuopion kulmalyönnillä, mutta sitten alkoi JPS:n jäähysuma. Näin WP-35 rallatteli voittoon 6-3, pääarkkitehtinään Sami Herranen. Takaa-ajo vaiheessa puuttui JPS:ltä maalintekijät. Paikkoja luotiin, mutta se viimeistely?

Näin pronssimitalit ripustettiin Varkauden poikien kaulaan ja JPS joutui tyytymään neljänteen sijaan!

Finaalissa Botnia oli Veiterää parempi maalein 2-1 (1-0).