JPS joutui pettymään futsal runkosarjan viimeisessä ottelussa

Asetelmat Futsalin keski-suomen 2-divisioonan päätöskierrokselle olivat kutkuttavat JPS:n ja Skädämin osalta. Vain voitto kelpasi kummallekin joukkueelle, jotta paikka sarjan finaalissa ja mahdolisessa 1-div. karsinassa oli mahdollinen. Skädämin tiedettiin pelaavan tämä ottelu 1-divisioonan joukkueellaan. Mukana viilettivät mm. Jussi Kaihlajärvi ja Jari Partio. JPS:n tavoitteena oli toki päästä 2-divisioonan finaaliin, mutta yleisesti ottaen myös Skädämin kiusaaminen oli "teemana". Skädäm joutuikin heti toteamaan, että JPS ei ole helppo vastustaja. JPS oli saanut jalkeille hyvän nipun ja ottikin ottelun haltuun heti ensi vihellyksestä saakka. Timo Eirola vei JPS:n 0-1 johtoon jo ajassa 8.00. Skädäm onnistui tasottamaan ottelun pari minuuttia ennen puoliaikaa. JPS:llä oli hieman enemmän paikkoja kuitenkin viedä ottelu johdossa puoliajalle.

Toinen puoliaika oli parasta Futsalia, mitä keski-suomessa oli 20 tuntiin nähty. Kovalla sykkeellä mentiin päästä päähän ja virhetilitkin täyttyivät kovan pelin tuoksinnassa. JPS meni 1-2 johtoon "ikiliikkuja" Jouni Juntusen maalilla. Skädäm kuitenkin heräsi peliin  ajassa 18.37 tilanne olikin jo 3-2. Katsojat luulivatkin, että peli on tässä ja Skädäm pääsee 2-divisioonan finaaliin. Toisin kävi. JPS nousi kuin nousikin jopa taistelemaan voitosta nopeilla maaleilla. Juntunen tasoitti "kaukorankista" tilanteeseen 3-3 ajassa 19.12. Skädäm pelasi tästä lähtien lentävällä maalivahdilla, mutta tämä kostautui koska JPS:n maalivahti Anton Stutzle oli hereillä ja laukoi suoraan käsistä JPS:n 3-4 johtoon ajassa 19.37. El Classicoa seurannut yleisö ei ollu uskoa silmiään.

Peli oli menossa JPS:lle, mutta päätuomari Jouni Aapajärvi laittoi oman panoksensa vielä ottelulle. Muuten ottelun hyvin viheltänyt Aapajärvi saattoi tehdä elämänsä kovimman futsalin tuomitsemisvirheen viheltäessä Skädämille vapaapotkun harmittoman näköisestä tilanteesta ajassa 19.59 (pöytäkirjan mukaan). JPS:n vaihtopenkkikin kuuli toimitsijan huutavan, että aika saattoi mennä täyteen ja Aapajärvi kertoi JPS:n maalivahdillekin että pilli soi heti kun laukaus on lähtenyt. Tämän tiedon saatuaan Stutzle sijoitti kaikki miehet muuriin. Muuri oli kuitenkin huonoin ikinä. Skädämin vapaapotku meni kuin menikin JPS:n muurin läpi ja lipui lähes sekunnin ajan tolpan kautta maaliin.

Yleisössäkin oltiin ymmällään, koska digitaalinen monnarin kello olisi varmasti kerennyt soida ennen kuin pallo olisi ylittänyt maaliviivan, mutta sitä ei saatu toimitettua sunnuntain futsalpeleihin. Tulos 4-4 tarkoitti sitä, että kumpikaan joukkue ei yllä keski-suomen 2-divisioonan finaaliin, vaan sinne pääsevät LPK ja Kady II. JPS & Skädäm pelaavat pronssista, mutta voihan toki olla että 1-divisioona karsintapaikkaa tarjotaan pronssiottelun voittajalle (jos KaDy ja LPK sinne ei tahdo mennä), joten panokset voivat silti olla siinä ottelussa kovat.

JPS:n pelaajat olivat otteluun kuitenkin tyytyväisiä ja otteluhan oli todella korkeatasoinen 2-divisioonan otteluksi. Skädämin Jari Partio antoikin tunnustusta JPS:lle pelin jälkeen näin: "JPS oli nii pirun vaikea vastustaja, koska he pelaavat todella erilaista peliä, kuin esim. 1-divarivastustajat". JPS:n futsalkausi on lähes ohi, mutta pronssimatsiin lähdetään silti hakemaan komeaa kauden päätöstä teemalla "kiusataan Skädämiä nyt loppuun asti". JPS aloittaa jalkapallokauden harjoitusmatseilla tällä viikolla. Keskiviikkona kohdataan FC liikunta hippoksella 13.00, ja sunnuntaina hippoksella vastaan tulee FC Vaajaskoski klo 21.00.

JPS tänään: Stutzle, Eirola, Linjala, Heinonen (C), Vanhala, Nissinen, Huhtiniemi, Juntunen, Autio.