Huima - JPS: 1-1

Äänekosken hiekalla pelattu ottelu päättyi lopulta tasalukemiin, kun Huima tasoitti vain viisi minuuttia ennen ennen täyttä aikaa.

Ottelu oli toisen puoliajan alkua lukuun ottamatta täydellistä JPS:n hallintaa. Paikkoja luotiin valtavasti, mutta Huiman maalivahti Mika Wacklin pelasi uskomattoman pelin pelastaen kotijoukkueen useaan kertaan.

JPS pystyi kontrolloimaan peliä lähes heti alusta lähtien ja tilanteita luotiin jatkuvalla syötöllä. Parhaille paikoille pääsivät Jaakko Ahokas, Joel Nissinen sekä Kristian Lahtinen. Maalin edessä ei kuitenkaan enää maltti riittänyt ja pallot lentelivät usein pitkin maisemia. Aivan puoliajan lopussa Sampo Pehkonen kaadettiin rangaistusalueella ja Jaakko Ahokas laittoi pilkun tyylikkäästi maaliin. Tilanteessa 1-0 päästiin puoliajalle ja kaikki näytti hyvältä.

Toisen puoliajan alussa Huima loi painetta JPS:n päätyyn ja ensimmäiset 15-20 minuuttia kotijoukkue hallitsikin pelitapahtumia. Pian ote kuitenkin kääntyi Jipsille ja näytti väistämättä sille, että peli repeää JPS:lle. Jaakko Ahokas ja Esko Häyrynen saivat pallon ylärimaan ja muutaman kerran pallo jo pyöri maaliviivallakin. Maalivahti Wacklin teki muutaman aivan uskomattoman torjunnan ja piti joukkuetta pystyssä kuitenkin lähes yksin pystyssä.

Kun JPS ei onnistunut ottelua ratkaisemaan, niin Huima iski. Kun 86 minuuttia oli pelattu, kun pallo pomppi läpi JPS:n puolustuksen. Juuri kentälle vaihdettu Petteri Paananen (?) oli hereillä takatolpalla ja sijoitti pelivälineen takakulmaan. Maalin jälkeen JPS loi vielä muutaman tilanteen, mutta niin Jari Partion kuin Ville Kujanpään yrityksien edessä oli pelin hahmo; Mika Wacklin. Ottelu päättyikin näin 1-1 lukemiin.

Ehdottoman positiivista oli, että tilanteita pystyttiin luomaan. Jos tilanteita ei edes tulisi, niin tilanne olisi huomattavasti huolestuttavampi. Nyt peli olisi vain pitänyt ratkaista hyvistä paikoista.

JPS:n riveissä oli todella paljon onnistujia, ja peli näytti ajoittain oikein hyvältä. Kristian Lahtinen ja Veli - Matti Salakka toivat palloa hyvin laidalta, Jaakko Ahokas oli vahva kärjessä ja Sampo Pehkonen teki kovasti töitä keskikentällä. Myös puolustus pelasi kokonaisuudessaa hyvin. Ottelun tuomari Kalle Mäkinen ansaitsee lisäksi maininnan hyvästä ja jämäkästä toiminnastaan.

Maalintekoharjoitukset jatkuvat ensi viikonloppuna, kun ensin perjantaina Vehkalammelle saapuu Joensuun Jippo/2 ja sunnuntaina JoPS samasta suunnasta.

JPS: Viinikainen; Lamberg (Kankkunen), Haapanen (Linjala), Häyrynen, Heino; Partio, Pehkonen (Noronen), Nissinen (Jokinen), Lahtinen (Kujanpää), Salakka (Raatikainen), Ahokas.