JPS - Liikunta 11.2

Treenipelit liikunnan futisjoukkuetta vastaan jatkuivat Hipposhallin samettisella matolla. Jälleen viime hetkellä Liikunnan urhot tekivät lopussa kaksi maalia ja ottelu kirjattiin hyvän taiston jälkeen 3-2 liikunnalle.

Tärkeintä antia ottelussa oli kuitenkin itse peli ja sen sujuminen (sama virsi tulee jatkumaan aina siihen asti kunnes tulee ensimmäinen voitto, jolloin tulos on tärkeintä). Ison kentän treenipelien myötä nähdään kuitenkin miten kunto on kehittynyt, ja verrattuna edelliseen treenipeliin moni asia näytti paremmalta.

Ensimmäinen puoliaika oli Liikunnan lievää hallintaa ja varsinkin "Red bull" Pihlainen oli jatkuvana kiusana Jipsin puolustukselle. Ensimmäinen maali heilahti kuitenkin Liikunnan verkkoon, kun Ville Kujanpää käytti vapaan paikan hyödykseen ja tulitti pallon tulisesti takakulman alanurkkaan. Tauolle päästiin kuitenkin 1-1 tilanteessa, kun Pihlaisen kansainvälisen tason lähtönopeudesta tietämätön maalivahti Vellu Tranberg ei aivan ehtinyt ennen Pihlaista palloon ja hyökkääjä pääsikin siirtämään pelivälineen tyhjään maaliin.

Toisella puoliskolla JPS pääsi paremmin peliin mukaan ja viljelemällä hiukan enemmän pitkää palloa, saatiinkin painopistettä enemmän Liikunnan kenttäpuoliskolle. Maalinedusruuhkassa pallo ajutui Liikunnan puolustajan käteen ja varmasti tuominnut erotuomari osoitti pilkkua. Kapteeni Häyrynen sijoitti pallon pilkulta viileästi ohi ex-JPS vahti Teemu Holopaisen.

Toisella puoliajalla molemmilla oli tekopaikkoja lisämaaleihin, mutta tasoitus syntyi poikkeuksellisella tavalla, kun Liikunnan Otso Akkola kävi rynnimässä JPS:n kulman jälkeen avautuneesta vastahyökkäyksestä komean maalin, josta pisteet on annettava kahdella yhtä vastaan olleille Jipsin puolustajille..  Vielä viisi minuuttia ennen loppua Akkolan käsittämätön rajaheitto leijui aina maalin edustalle asti, josta Seppo Wright (?) puski vapaasti ottelun voittomaalin.

Kaikin puolin tasainen peli, jossa tempo säilyi hyvänä läpi ottelun edestakaisten vaihtojen myötä. Jipsistä Vellu Salakka juoksi ja taisteli laidalla esimerkillisesti, debyyttiään tehnyt toppari Joonas Heino pelasi varmaotteisesti ja Mikko Matilainen rauhoitti ja tahditti peliä onnistuneesti keskikentällä.

JPS:n kokoonpano: Tranberg; Lamberg, Häyrynen, Heino, Haapanen; Vento,  Heinonen, Pehkonen, Huhtiniemi; Kujanpää, Hanhela. Vaihdosta: Salakka, Uusi-Hakala, Ahokas, Matilainen ja Karjalainen