Miesten edustus Kuopiossa

Kings käytti vähäiset maalipaikat paremmin ja tasainen ottelu päättyi karvaaseen tappioon.

Otteluun lähdettäessä vierailija JPS oli hienoisessa nousukiidossa kahden voitetun ottelun turvin ja kotijoukkue Kings puolestaan pyrki pyyhkimään muististaan edellisen ottelun tappion. Kuopiolaiset ovat olleet hankala vastustaja ja ottelut ovat aikain saatossa usein olleet myös varsin vähämaalisia. Nämä ennusmerkit pitivät kutinsa myös tässä ottelussa.

Ottelun alku oli hienoista hakemista molemmilta joukkueiltakotijoukkueen hieman painostaessa ja JPS:sän panostaessa vastahyökkäyksiin. Kuopiolaisten painostus  ei kuitenkaan johtanut kulmapotkuja ja muutamaa kaukolaukausta vaarallisempiin tilanteisiin. Ensimmäisen kahdenkymmen minuutin kohdalla JPS sai parhaat tilanteensa sivuraja heittojen jälkitilanteista.

JPS:sän parhaat paikat ensimmäisellä jaksolla siunaantuivat Joel Lumijärvelle, ja Samuel Arposelle mutta viimeinen terävyys jäi puuttumaan viimeistely-yrityksistä. Molempien joukkueiden puolustus peli toimi riittävällä tasolla ja kun JPS:sän maalilla torjunut Eetu Lindfors piti kuopiolaisten yritykset loitolla ja tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Tasaiset pelitapahtumat jatkuivat myös toisella jaksolla. Molemmat joukkueet onnistuivat luomaan orastavia tilanteita mutta selkeät maalipaikat jäivät puuttumaan. Jyväskyläläisten osalta tämä johtui suoraviivaisuuden puuttumisesta. Noin kymmenen minuuttia ennen loppua kuopiolaisten vasemman laidan rakentelu kuitenkin johti vetopaikkaan boksin sisällä ja Ali Al-Musawi tuikkasi pallon maaliin. Maalin jälkeen peli oli erittäin rikkonaista useiden kotijoukkueen loukkaantumisten vuoksi eikä JPS saanut muutamaa tilannetta lukuun ottamatta kirivaihdetta koskaan päälle. Ottelu päättyi kotijoukkueen 1–0 voittoon.

Päävalmentaja Lenni Purokurun mietteet ottelusta sekä katsaus seuraavaan otteluun.

-Me emme tehneet riittävän laadukkaita valintoja pallon kanssa murtaututmisvaiheessa ja toiseksi olimme liian päättämättömiä monissa tilanteissa, eli suoraviivaisuus uupui,kun olimme maalin läheisyydessä. On kyllä myös myönnettävä, että Kings ansaitsi voiton, he olivat parempia.

-No on kyllä hyvä, että seuraava ottelu Keupaa vastaan tulee niinkin nopeasti. Päästään heti nollaamaan tämä matsi ja voiton kautta päästäisiin kesätauolle hyvällä fiiliksellä. Tulee kyllä olemaan tiukka matsi sekin.

JPS siis kohtaa Keuruun Pallon kotonaan tiistaina 20.6. kello 19.00. Tervetuloa kannustamaan kotijoukkue voittoon.