Miesten jalkapalloedustus Savonlinnan vierailulla

Voitokas JPS tarjoili läjän kauniita maaleja kauden ensimmäisellä pidemmällä vierasreissulla.

Savonlinnan työväen palloseura (STPS) oli uusi tuttavuus, kun aikaisempia kohtaamisia  seurojen välillä ei ollut pelattu. Ennakkoasetelmia pystyi kuitenkin hakemaan sarjataulukosta, joka asetti JPS:sän ennakkosuosikin asemaan. Pelaajat kuitenkin tiesivät vierasotteluiden aina olevan haastavia, varsinkin kun matka pelipaikalle oli pitkä.

Ottelu alkoi ryminällä ja pitkä ajomatka näkyi JPS:sän otteissa aivan ottelun alussa. Kotijoukkue pääsi liikuttelemaan palloa melko vapaasti ja keskitys löysi vapaan pelaajan maalin edustalta. Tolppien välissä kuitenkin oltiin paremmin tilanteen tasalla ja Henri Keteli teki itsestään ison ja otti  tärkeän kopin. Torjunta mitä luultavimmin tuntui kotijoukkueesta hetkeä myöhemmin entistä karvaammalta sillä, jyväskyläläiset rokottivat  välittömästi vastahyökkäyksestä. Ketelin torjunnasta pallo ajautui vasempaan laitaan, jossa Samuel Arponen karisti jaloistaan alun jähmeyden sekä puolustajat ja sijoitti pallon maaliin.

Maalin jälkeen pallonhallinta siirtyi JPS:lle, eikä seuraavaa täysosumaa tarvinnut odottaa pitkään. Vain kymmenen minuutin kohdalla jälleen vasemman laidan kuviot toimivat ja Joakim Peltoniemi pääsi keskityspaikkaan Jani Rinta-Halkolan upean avaavan syötön kautta. Keskitys oli löytää Juuso Eteläpään lapikkaan mutta pallo päätyi verkkoon lopulta puolustajan kautta ja näin ollen maali kirjattiin hieman harmittavasti omaksi maaliksi. Tilanteen rakentaminen kuitenkin oli juuri sitä, mitä harjoituskentillä on haettu ja maali on aina maali.

Vasen laita oli koko ottelun ajan iso syömähammas vierailijoille murtautumisvaiheessa. Puolentunnin kohdalla päivänvalon näki tuon laidan jo kolmas maali ja tällä kertaa Eteläpää pääsi maalaaman JPS uransa ensimmäisen osuman. Nopeat liikkeet boksissa avasivat tilaa ja oikean jalan kierteinen veto upposi vastustamattomasti takakulmaan.  Kolmannen maalin jälkeen JPS hieman kevensi kaasujalkaansa ja hienoinen hyvänolon tunne näkyi välittömästi myös tulostaululla. Kotijoukkueen Elmeri Marttinen oli jo aiemmin esitellyt vasemman jalkansa vaarallisuutta tuloksetta mutta tällä kertaa myös tulosta syntyi. Marttinen pääsi haastamaan puolustuslinjaa kuljettaen ja laukoi pallon maaliin noin parista kymmenestä metristä.  Kavennus toi lisää jännitystä otteluun ja kotijoukkueen otteet piristyivät. Ennen taukoa lähempänä maalia oli kuitenkin JPS ja tällä kertaa oikealta laidalta mutta puolustaja venytti jalkansa Joni Rintatalon viimeistelyn eteen. Näin ollen puoliajalle siirryttiin JPS:sän 3–1 johdossa.

Toisen puoliajan alku oli taas JPS:sän näytöstä. Nopea pallon siirtely antoi Rinta-Halkolalle aikaa lähettää Kalle Ojalaläpiajoon vain viisi minuuttia ottelun toisen puoliskon alun jälkeen. Ojala ei tästä paikasta erehtynyt vaan sijoitti pallon etukulmasta sisään. Ja vain viisi minuuttia edellisestä Ojala oli jälleen asialla mutta tällä kertaa syöttäjänä. Arponen pääsi nokikkain maalivahdin kanssa ja nostatti kauden maalimääränsä jo seitsemään täysosumaan.  5–1 johtoasema mahdollisti penkinpäässä  häärineelle Lenni Purokurullepelaajien kierrätyksen ja vaihtoja tehtiin runsaasti. Kotijoukkue puolestaan paransi otteitaan loppua kohden ja pääsi myös muutamaan paikkaan. Hetkellinen puolustuksen herpaantuminen myös johti kavennus osumaan ja Richard pääsi kuittaamaan pallon maaliin. Kokonaisuutena peli oli kuitenkin Punaisten hallussa eikä todellista takaa-ajoa kotijoukkueen puolesta syntynyt.

Puolustuslinjassa rutinoituneen divariveteraanin kaltaisilla otteilla säväytti vaihdosta kentälle tullut Taavi Helimäki, joka oli kruunata ottelunsa syöttöpisteellä mutta Joona Salontolppakuti ei syöttöpisteeseen riittänyt. Ottelun viime minuuteilla JPS:sän Keteli otti tolppien välissä vielä yhden huipputorjunnan loukaten samalla hieman itseään. Hän kuitenkin pystyi jatkamaan ottelun loppuun. Enempää tilanteita pelissä ei nähty ja ottelu päättyi JPS:sän 5–2 vierasvoittoon.

Seuraavaksi päävalmentaja Purokurun mietteitä ottelusta.

-Murtautuminen oli kyllä tänään hyvällä tasolla ja tehtiin todella upeita maaleja, että siihen täytyy olla tyytyväinen. Toki viimeistelyyn voi aina toivoa pientä petrausta mutta aivan hyvällä tasolla sekin. Tehtiin kyllä tärkeät maalit heti tauon jälkeen ja sillä enemmän tai vähemmän tapettiin peli ja jos vielä jotain parannettavaa niin rauhallisuuttaa ja malttia pallonhallintaa eli heti ei tarvitse murtautua. Mutta kokonaisuudessaan hyvä ottelu meiltä.

JPS-perhe kiittää Savonlinnan työväen palloseuraa sekä paikalle saapuneita kannattajiaan ottelutapahtumasta. Seuraavan kerran jalkapalloa on tarjolla Viitaniemen Montussa tiistaina 20.6. klo 19.00. Tervetuloa paikalle kannustamaan JPS voittoon.