Miesten edustus kohtasi kotonaan AFC Keltikin

Peli ei ollut kaunista, mutta rutiinisuoritus riitti voittoon Viitaniemessä.

Kotijoukkue lähti kotikentällä nollaamaan edellisen ottelun tapahtumia viime peleissä nousujohteisesti esiintyneen AFC Keltikin kustannuksella. Kierroksen muut ottelut olivat olleet JPS:sän kannalta suotuisat ja kotivoitto veisi joukkueen takaisin sarjan kärkikahinoihin. Myös muutamien runkopelaajien puuttuminen toi otteluun lisäjännitettä.

Vierailijat aloittivat ottelun vahvasti painostaen prässillä JPS:sän pallonhallintaa. Vaarallisille paikoille vierailijaa ei päästetty, mutta kulmapotkut ja keskitykset pitivät katsojia jännityksessä. Ottelun iso merkitys oli aistittavissa hienoisena hermoiluna kotijoukkueen pelaajien osalta. Kotijoukkueen kannalta ottelun avaimeksi ensimmäisellä puoliajalla osoittautuivat nopeat vastahyökkäykset.

Reilun vartin kohdalla vierailijoiden hyökkäys päätyi maalivahti Henri Ketelin hyppysiin, jonka nopean avauksen kautta Samuel Arponen pääsi nopeudellaan haastamaan vastustajan puolustuslinjaa. Vieraiden topparit eivät selvästikään olleet kuulleet tarinoita Arposen nopeudesta ja aluksi vaarattoman oloisesta tilanteesta, Arponen pääsi tuikkaamaan pallon maaliin, ohi vastaan syöksyneen maalivahdin.

Vain muutama minuutti edellisestä ja kotijoukkue oli taas pahanteossa. Ja jälleen kerran sapluuna on samankaltainen. Tällä kertaa Juuso Eteläpään riisto oman puolustuslinjan edessä toimi oivana merkkinä hyökkääjien liikkeille ja jalan vapautuessa Eteläpää lähetti millimetrin tarkan läpisyötön. Tällä kertaa tarjoilusta kiitti Matti Vähäpesola ja kotijoukkue siirtyi salama maaleilla 2–0 johtoon.

Maalien jälkeen ottelun hallinta siirtyi enemmän kotijoukkueelle. Muutamia puolittaisia paikkoja ja rakenteluja kuitenkin varjosti hermostuneet esitykset ja pallonhallinnan kannalta huonot ratkaisut. Kotijoukkue kuitenkin onnistui vasemmalta laidalta luomaan *Jani Rinta-Halkolalle* huippupaikan, mutta vastustajan puolustaja pelasti jo ohitetun maalivahdin takaiskulta. Ensimmäisen puoliajan lopulla tunteet molemmissa leireissä kuohui kovien taklausten myötä, mutta loukkaantumisilta säästyttiin ja tauolle siirryttiin kotijoukkueen 2–0 johdossa.

Vierailijat tulivat toiselle puoliajalle sisuuntuneina ja pääsivät nopeasti maalinmakuun. Pitkä syöttö ylitti puolustuslinjan ja Iiro Porkka pääsi nokikkain maalivahti Ketelin kanssa. Keteli oli vain hetkeä aikaisemmin pelastanut vastaantulollaan kotijoukkueen takaiskulta, mutta tällä kertaa hyökkääjä veti pitemmän korren. Kavennus ei kuitenkaan lamaannuttanut Punaisia, pikemminkin päin vastoin. Ensin Rinta-Halkola pääsi täräyttämään lähietäisyydeltä mutta ylärima pelasti vierailijat. Pelastus oli kuitenkin vain hetkellinen. Nopea pallon kierrätys oikeaan laitaan vapautti Vähäpesolan, jonka tiukan ja matalan keskityksen Arponen viimeisteli varmasti maaliin. Näin JPS kuittasi takaiskumaalin vain viidessä minuutissa.

Maalin jälkeen kotijoukkueen Taavi Helimäki pääsi tekemään debyyttinsä Punapaidoissa ja esiintyi kokonaisvaltaisesti edukseen oikealla laidalla. Vierailijat onnistuivat loppua kohden luomaan puolittaisia paikkoja, mutta kotijoukkueen onneksi viimeiset ratkaisut olivat usein hätäisiä tai laadultaan heikkoja. Tunteet myös kuumenivat muutamien vaarallisten ja tarpeettoman kovien taklausten kautta. Kotijoukkue ei kuitenkaan lähtenyt tähän peliin mukaan vaan piti tunteet kurissa. Aivan ottelun loppuminuuteilla Rinta-Halkolan älytön nosto linjan yli tavoitti Joni Rintatalon mutta maalinsylkijän viimeistely jäi tällä kertaa vaisuksi. Enempää tilanteita saatikka maaleja ei enää syntynyt ja JPS vei ottelun nimiinsä lukeminen 3–1.

Joukkueenjohtaja Julius Huusko oli tyytyväinen lopputuloksesta mutta ei niinkään pelitapahtumista.

-No tietysti kaikkein tärkeintä oli nuo kolme pistettä ja totta kai oltava tyytyväinen siihen. Mutta eihän se millään lailla ollut sitä peliä mitä halutaan pelata. Vaikkapa pallonhallinta ja pelin rakentaminen ei ollut sillä tasolla mitä haluttiin. Toisaalta on myös hyvä merkki, että pystyy voittamaan pelejä tavallaan rutiinilla ja vähän heikommallakin esityksellä.

JPS perhe kiittää otteluisäntä parturi-kampaamo FreeStyleä, muita yhteistyökumppaneita sekä kotiyleisöään onnistuneesta ottelutapahtumasta. Nyt JPS:llä alkaa kahden ottelun vieras putki, ensin 10.6. Savonlinnassa ja 16.6. Kuopiossa.

Seuraavan kerran kotimontussa on pisteitä jaossa tiistaina 20.6. kello 19.00, kun vastaan asettuu Keuruun pallo. Tervetuloa viimeistään Viitaniemeen kannustamaan JPS voittoon!