Kauden toinen futisderby jätti toivomisen varaa

Toisen puoliajan petraus ei riittänyt Blackbirdin käyttäessä paikkansa paremmin.

Vierasotteluun lähdettäessä joukkueet olivat neljän pelatun ottelun jälkeen tasapisteissä. Voiton turvin kumpikin joukkue olisi voinut nousta aivan piikkipaikan tuntumaan. JPS tuli otteluun viikon takaisen vakuuttavan esityksen siivittämänä. Blackbird puolestaan pyrki palaamaan voittokantaan tappion jäljiltä. Kolea sää ei haitannut vaan paikallispelin sähköinen tunnelma viritti pelaajat ja katsojat viihdyttävään ja laadukkaaseen näytökseen.

Ottelun alku eteni tasaisissa merkeissä molempien joukkueiden ajoittain hallitessa palloa. Molempien joukkueiden tarkka ja aggressiivinen puolustuspeli piti vaaratilanteet loitolla. Vartin jälkeen katsojat todistivat ensimmäistä maalipaikkaa, kun vasemman laidan rakentelu toi Blackbirdille paikan mutta pystypuut pelastivat JPS:sän takaiskulta. Tilanne kuitenkin avasi punanutuille Riki Kuuselan ja Atte Luukisen masinoiman vastahyökkäyksen. Vasemman laidan pystypallosta vetopaikka pelattiin Jani Rinta-Halkolalle mutta veto ei yllättänyt maalivahtia. Tilanteen jälkeen ottelun hallinta siirtyi hienoisesti JPS:lle.Myös paikka syntyi, kun Kalle Ojala taisteli itsensä vapaaksi ja keskitys löysi Matti Vähäpesolan mutta hyökkääjän pusku suuntautui maalin ohi.

Blackbird kuitenkin käytti harvakseltaan ilmestyneetmaalipaikat paremmin. Puolen tunnin kohdalla oikean laidan rakentelu toi keskityspaikan, jonka päätteeksi Olli Koittola pääsi tuikkaamaan pallon lähietäisyydeltä maaliin. Blackbird pääsi vielä ensimmäisen puoliajan viimeisen vartin aikana muutamiin huippupaikkoihin mutta maalilla pelannut Eetu Lindfors piti joukkuetta pystyssä. Maaleja ei enää syntynyt ja puoliajalle siirryttiin kotijoukkueen 1–0 johdossa.

Toinen puoliaika alkoi JPS:n komennossa eikä isäntiäpäästetty ensimmäisen 25 minuutin aikana palloon käytännössä lainkaan. Muutamat pitkät pallot kilpistyivätpuolustuslinjaan ja keskikentän pohjapelaajiin. Tämän ajanjakson aikana loi huippupaikan Samuel Arposelle mutta maalivahti veti tällä kertaa pitemmän korren. Myös Kalle Ojala pääsi paikkaan vasemman laidan keskityksestä, mutta viimeistely karkasi yli maalin. Ojala oli myös tarjoilijan roolissa, mutta Joni Rintatalo ei aivan yltänyt tuikkaamaan palloa maalia kohti. Joakim Peltoniemi ja pelissä aktiivisesti esiintynyt Rinta-Halkola murtautuivat oikealta laidalta kuudentoista alueelle, mutta jälleen kerran viimeinen ratkaisu ei ollut riittävän laadukas.

Blackbirdin viimeiset ratkaisut olivat laadukkaampia jakotijoukkue käytti toisen puoliajan ensimmäisen pallonhallintajakson hyväkseen. Anton Virkalahti sai liikaa tilaa JPS:n puolustuslinjan edessä ja laukoi pallon vastustamattomasti verkkoon. Maalin jälkeen Punaisten pelaaminen oli koetuksella ja ainoat luodut paikat olivat kaukolaukauksia. Loppuminuuteilla kotijoukkue kuitenkin vielä rokotti kertaalleen Tomi Petrescun toimesta.Kolmannen maalin jälkeen ottelu oli enemmän tai vähemmänpelailua ja loppuvihellyksen odottamista. Ottelu päättyi Blackbirdin 3–0 voittoon.

Seuraavaksi asiantuntevan JPS-yleisön mietteitä pelistä.

-Mielestäni olisimme yksinkertaisimmillaan tarvinneetnopeutta pallon siirtelyyn, oli se sitten ihan syöttöjen kovuutta tai vaikka nopeampia kuljetuksia. Palloa siis hallitsimme ja siirsimme hyvin mutta se olisi voitu tehdä nopeammin. Emme oikein pystyneet aiheuttamaan vaaraa, vaikka hallitsimme palloa.

Myös päävalmentaja Purokurulla oli mietteitä pelistä.

-No kaveri oli parempi varsinkin ekalla puoliskolla ja ylipäätään käytti paikat paljon paremmalla prosentilla kuin me. Ja tämä tehokkuus oli kyllä se mikä teki eron. Me emme käyttäneet paikkoja ja viimeiset ratkaisut eivät olleet riittävän laadukkaita. Toinen puoliaika oli kaverin maaliin asti aivan hyvää mutta ne meidän maalit jäivät puuttumaan.

JPS perhe kiittää Blackbirdiä ottelu tapahtumasta sekä paikalle saapuneita kannattajiaan. Seuraavan kerran JPS on tosi toimissa lauantaina 3.6. kello 17.30 kotiottelussa AFC Keltikiä vastaan. Nähdään lauantaina Viitaniemen Montussa!