Jipsille kolmas voitto putkeen Bandyliigassa

JPS jatkoi samalla myös nollapeliputkeaan kahden ottelun mittaiseksi HIFK:n vieraana

JPS pääsi korkkaamaan jäädytysongelmista kärsineen Helsingin Brahenkentän jääpallokauden miesten Bandyliigan osalta, kun joukkue matkusti Kallioon Helsingin IFK:n vieraaksi sunnuntaina. Huonoissa sääolosuhteissa väännetty matsi kääntyi lopulta kovan taistelun jälkeen jyväskyläläisille: JPS juhli 90 peliminuutin jälkeen kahta sarjapistettä loppulukemin 0-3.

Joukkueiden vielä lämmitellessä ennen ottelua oli sää jääpallon pelaamiselle otollinen. Lämpömittari oli toki pari astetta plussan puolella, mutta Brakun jää oli tästä huolimatta hyvässä kunnossa ja pilviverhon takaa paistanut päivänvalo helli otteluun valmistautuneita pelaajia. Hieman ennen aloitusvihellystä alkoi kuitenkin vesisade, joka muutti pelin kuvan täydellisesti: matsin alussa pystyttiin palloa pelaamaan vielä jäätä pitkin syöttämällä, mutta ensimmäisen puoliajan edetessä alkoivat molemmat joukkueet viljelemään enimmäkseen pitkää palloa. Kovaksi pitkien lyöntien haltuunottokamppailuksi yltynyt peli tarjosi ensimmäisellä puoliajalla vain yhden maalin, joka sekin syntyi aivan jakson alussa. JPS:n Joonatan Alho syötti ottelun 10. minuutilla pallon Tuukka Ässämäelle, joka harhautteli muutaman IFK-puolustajan ja laittoi pallon verkkoon ohi hyvin pelanneen kotijoukkueen maalivahdin Eelis Laitisen.

Toisella puoliajalla sade yltyi entisestään, eikä jääkylmästä vedestä lainehtivalle kentälle kaatuminen tuntunut varmasti kovinkaan mukavalta säätä urhoollisesti uhmanneiden pelaajien näkökulmasta. Kylmän sateen vastapainoksi kentällä nähtiin kuumaa kamppailua, kun joukkueet jatkoivat pitkien pallojen lyömistä ja taistelua ilmojen herruudesta. JPS lisäsi johtonsa kahteen maaliin ottelun 61. minuutilla, kun Nikke Tuhkanen löi pallon kaukaa lankusta kotijoukkueen maalille. HIFK-veräjän edessä odotti jyväskyläläisryhmän Jasu Koljonen, joka ohjasi Tuhkasen jäätä myöten lyömän pallon taidokkaasti ylöspäin verkon perukoille. Jipsi sinetöi loppulukemiksi 0-3 vielä ottelun 80. minuutilla, kun Joonatan Alho ohjasi tällä kertaa ilmassa tulleen Tuhkasen pitkän syötön maaliin.

Helsingin vesikelissä ei maaleilla juhlittu, mikä oli pitkälti molempien joukkueiden hyvin pelanneiden alakertojen ansiota. JPS piti ottelussa jo toisen nollansa putkeen, kun kotijoukkue ei onnistunut tekemään terävästi maalin suulla palloja kopanneen Samuel Gerovoin taakse maalin maalia. Koko JPS-alakerta Nikke Tuhkasen johdolla pelasi hyvin yhteen ja sai hyvän kommunikoinnin sekä kovan puolustuspelaamisen ansiosta estettyä IFK:n maalintekoyritykset. Mainitsemisen arvoista oli erityisesti nuoren JPS-lupaus Sebastian Sauvalan vuorenvarma luutiminen pakin tontilla.

JPS siirtyy nyt joulutauolle, ja seuraavan kerran Bandyliigaa pelataan perinteisellä tapaninpäivän kierroksella, kun täksi kaudeksi kovasti vahvistunut WP-35 saapuu Varkaudesta Viitaniemeen haastamaan kolmen ottelun voittoputkessa liihottavan Jipsin.