Makiata mahan täydeltä - Keupa kaatui selvin numeroin 3-1

JPS:n punanutut eivät antaneet Keupalle mahdollisuuksia lisätä pistetiliään Viitaniemen montussa.

Aurinkoisessa ja varsin leppeässä kevätillassa pelattu JPS:n ja Keuruun kohtaaminen päättyi jälleen punanuttujen voittoon. Joukkeiden edellinen keskinäinen peli oli Suomen Cupin peli, joka myös päättyi JPS:n voittoon. Vieraiden kunniaksi täytyy myöntää, että peli oli selvästi parempaa kuin tuo Äänekoskella pelattu peli, mutta tämäkin peli oli punanuttujen dominoima.

Ensimmäinen puoliaika oli hieman nihkeätä peliä, vaikka JPS hallitsi palloa selvin prosentein. JPS:llä oli myös muutamia paikkoja avata maalihanat, mutta viimeistely ontui. Maalintekovoima väheni lisäksi, kun kolossimainen kärkipelaaja, Joni Rintatalo, joutui jättämään viheriön loukkaantumisen takia jo aikaan 28 minuuttia. Jaakob Sykiäinen tuli tilalle ja hoiti kyllä hyvin tonttinsa. Toinen kärki, Aleksi Räsänen sai ensimmäisen puoliajan lopulla aivan maalin edestä avapaikan, mutta "tykin koro" oli aivan liian ylhäällä ja pallo vihui jyrkällä kulmalla maalin yli. Aleksi oli kyllä pelin työmyyrä ja jaksoi uurastaa koko pelin loistavalla asenteella. Tauolle lähdettiin tasalukemissa 0-0. Pelaajista on pakko nostaa esiin vasta 15- vuotias Aleksi Lyyra, joka pelasi avauksessa kuin aikamiehet. Terhakka karvaaminen, väsymmättömän kova työnteko ja välillä hienot harhautukset eivät jääneet huomaamatta.

Toisella puoliajalla pelin kulku muuttui ja JPS sai avattua Keupan puolustusta. Pishkoh todennäköisesti hymyili leveästi ja motivoi pelaajia tauolla positiivsella tyylillään. Tauon jälkeen pelaajat alkoivat syötellä tarkemmin ja tekivät työtä vielä paremmalla sykkeellä. Valmentaja oli kyllä sydämellä mukana pelin tiimellyksessä ja pari valittua sanaa olivat liikaa tuomarille, josta seurasi "keltainen" palkinto Pishkohille.

Aikaan 49 minuuttia JPS:n uurastus palkittiin ja kukas muu kuin Kalle Ojala vapautti katsojien tuskan ja teki maukkaasti pelin avausmaalin. Kalle oli viime kaudella JPS:n maalipörssin kunkku ja tänään sama meno jatkui, sillä aikaan 70. Kalle kuritti jälleen keuruulaisia ja peli oli pelitilanteisiinkin nähden oikeutetusti 2-0. Katsomossa oli paljon Keupan kannattajia ja kaksi minuuttia Ojalan maalin jälkeen Topias Tiainen hiljensi viimeistään keuruulaiset vieraskannattajat. Peli oli 3-0 ja tämän jälkeen oli kuultavissa pienoista ritinää, kun Keupan selkäranka oli murtumassa. Molemmat joukkueet tekivät lopussa vaihtoja ja pelin kulku muuttui himean sekavaksi. Keupa käytti tätä hyväkseen ja sai apinan selästään aikaan 82. kun Joel Järvelä pääsi keskeltä läpi ja kavensin pelin 3-1. Keupalla olisi varmaan pelin aikana ollut hyviä paikkoja, mutta hyökkääjistö oli varustettu hieman dieselimäisellä moottorilla eivätkä he päässeet JPS:n varmasti pelanneiden pakkien ohi.

JPS on tällä hetkellä hyvässä nosteessa ja sarjassa neljännellä sijalla. Takana olevilla muutamilla joukkeilla on kyllä pari peliä vähemmän pelattuna, joten taulukon sijoitus varmasti elää.  Pelillisesti JPS:llä on hyvät mahdollisuudet voittaa kaikki sarjassa olevat joukkueet, kunhan kentälle ja vaihtopenkille saadaan peleihin riittävästi ukkoja. Keupalla on koossa viidestä pelistä vasta yksi piste, joten toivotaan keuruulaisille parempaa onnea ja hyviä pelejä jatkossa, että pistetili karttuu.