JPS avasi jalkapallokauden maukkaalla voitolla Suomen Cupissa

JPS ei antanut Keupalle mitään mahdollisuuksia Suomen Cupin avauksessa.

Ei jäänyt epäselväksi kumpi joukkue heilutti tahtipuikkoa Suomen Cupin avauksessa, kun JPS mittelöi Keupan kanssa Äänekosken Ylipainehallissa. Ennen peliä oli arvoitus millainen vastustaja Keuruulta tulee ja toisaalta oli myös mielenkiintoista nähdä miten punanuttujen hieman uudistunut joukkue pärjää ensimmäisessä pelissä. Treenejä on kuitenkin ollut melko vähän ja nekin vähät pidetty välillä "lumihangessa" tai pakkasen näykkiessä pelaajia.

Heti pelin alkuminuuteista lähtien kävi selväksi, että JPS jatkoi siitä mihin viime kauden lopulla jäätiin. Pallonhallinta oli varmaa ja pojat luottivat itseensä. Oman arvion mukaan pallo oli punaisilla ainakin 70 prosenttisesti. Maalipaikkoja luotiin peliä rakentaen ja palloa alakerrassa kierrättäen. Keupalaiset joutuivat tekemään urakalla töitä juostessaan pallon perässä. JPS halusi rakentaa palloa alakerrasta eikä roiskia pitkiä palloja - arvostan.

Maalia saatiin kuitenkin odottaa minuutille 32 asti, kun Markus Kulmala nousi laidalta ja antoi namukkaan syötön Joni Rintatalolle, joka täräytti pallon verkkoon. Ensimmäisellä puoliskolla oli paikkoja tehdä enemmänkin maaleja, mutta Keupa sai pidettyä tiiviillä puolustuksella lukemat 0 - 1.

Toinen puoliaika jatkui JPS:n komennossa ja paikkoja oli tehdä enemmänkin maaleja. Minuutilla 62 JPS sai pilkun, mutta Ojalan Kalle armahti Keupaa ja veti pilkun hieman yli maalin - Kalle yritti kyllä omien sanojensa mukaan vetää pallon alanurkaan. Kallen liikkeet kentällä olivat taas painajaismaisia vastustajan kannalta ja tulevalta kaudelta voi odottaa jälleen korkeata sijoitusta maalipörssissä. Muutenkin kaikki vanhat runkopelaajat osoittivat jälleen loistavaa peliälyä ja terrierimäistä taistelua voitosta. Minuutilla 83 nousi laidalta Kalle Ojala (maalikameran tallenteelta tarkastettu) ja antoi maukkaan syötön keskelle ja jälleen oli Joni RIntatalon lapikas oikeassa paikassa. Peli oli vapauttavasti 0 - 2.

Oli nautinnollista katsoa peliä kentän laidalla. Muutamilla pelaajilla alkoi pelin loppupuolella jalat painaa eikä ihme, kun harjoituskausi on ollut melko lyhyt olosuhteiden vuoksi. Toisaalta itse olin jo pelkkänä katsojana aivan jäykkänä ja hapoilla 90 minuutin jälkeen

JPS:n kaikki uudet miehet: Joni Rintatalo, Tony Naskali, Samuli Hietamäki, Henri Keteli ja Joona Piik esiintyivät edukseen. Joni Rintatalo teki molemmat maalit ja maalilla Henri Keteli pelasi aktiivisesti ja loistavasti pitäen nollat taululla. Näillä lämpimillä on hyvä jatkaa kautta.

Tämä peli oli samalla debyytti myös uudelle valmentajalle. Jyväskylän jalkapallopiireistä tuttu Pishkoh Yari onnistui hienosti luotsaamaan pojat voittoon.