JPS jatkaa alempaa jatkosarjaa ilman tappioita

Botnia kaatui Helsingissä tiukan taiston jälkeen

JPS onnistui kaatamaan Helsingin Botnian Oulunkylässä alemman jatkosarjan toisessa ottelussaan. Jipsi lähti otteluun viime pelien tapaan vaikeista lähtökohdista, kun poissaoloja oli joukkueessa niin paljon, ettei jalkeille saatu edes täyttä sääntöjen sallimaa kokoonpanoa. Jipsi kesti kuitenkin varsinkin ensimmäisellä puoliajalla ankarasti painostaneen kotijoukkueen yritykset ja kairasi pisteet Jyväskylään loppulukemin 6-7.

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla pelin tasoa heikensi merkittävästi juuri ennen peliä alkanut lumisade. Pallon kuljettaminen ja syöttäminen oli haastavaa, mutta lunta ei ollut kentällä kuitenkaan niin paljoa, että pelaaminen olisi mennyt pelkäksi ilmapallon lyömiseksi. Jipsi sai matsiin haastavista olosuhteista huolimatta vahvan alun: ottelua ei oltu pelattu kuin seitsemän minuuttia Jipsin aloittaessa maalinteon. Joni Vuopio syötti tarkan passin Jarno Erosen lapaan, josta Eronen pääsi läpi, kiersi maalivahdin ja sijoitti pallon maaliin. Tästä ei ehtinyt kulua kuin kaksi minuuttia, kun Nikke Tuhkanen nosti pallon hiukan puolen kentän alapuolelta hyökkäyspäässä vaanineelle Tuukka Ässämäelle. Ässämäki kääntyi 180 astetta, karkasi läpiajoon ja tuplasi Jipsin johdon, ennen kuin ottelu oli ehtinyt vanheta edes kymmentä minuuttia.

Näiden kahden maalin jälkeen JPS:n taival alkoi kuitenkin vaikeutua. Jyväskyläläispuolustaja Topi Pesonen oli loukkaantunut ottelun alussa saatuaan mailan kasvoihinsa, ja niinpä JPS joutui pelaamaan vain kahdella vaihtopelaajalla käytännössä koko ensimmäisen puoliajan. Tämä yhdistettynä raskaaseen suojakeliin ja lumisateeseen aiheutti sen, että JPS-sotureiden jalka muuttui puoliajan edetessä yhä tahmeammaksi, ja Botnia sai otteen pelistä. Botnia hallitsikin peliä ensimmäisellä puoliajalla paikoitellen jopa suvereenisti ja loi lukuisia vaarallisia maalipaikkoja vieraiden päätyyn. Maalinteossa kotijoukkue onnistui kuitenkin vain kahdesti Iiro Karppisen laukoessa vapaalyönnin voimalla maaliin ja Tero Määttälän tasoittaessa maalin edestä pelin kahteen-kahteen vain viisi minuuttia ennen puoliajan päättymistä. Tauko saapui paineessa olevan Jipsin kannalta hyvään saumaan: joukkue pääsi lepäämään, kenttä saatiin ajettua puhtaaksi lumesta ja loukkaantunut Topi Pesonen pääsi palaamaan peliin kasvosuojuksen turvin.

Toisella puoliajalla pelin kuva oli täysin erilainen kuin ensimmäisellä. Toinen jakso päästiin pelaamaan kokonaan puhtaalla jäällä, mikä tunnetusti sopii luisteluvoimaiselle Jipsille hyvin. Pian vierasjoukkue pääsikin jo takaisin maalin makuun. Topi Pesonen nosti palloa jalalle keskikaistaa pitkin ja syötti pelivälineen veljelleen Kalle Pesoselle, joka puolestaan jakoi sen hyökkäykseen mukaan tulleelle Jasu Koljoselle. Koljonen pääsi läpi ja siirsi punavalkoiset 2-3-johtoon. Muutama minuutti tästä eteenpäin ja Tuukka Ässämäki sai pallon Botnian virheen seurauksena. Ässämäki karkasi läpiajoon ja sijoitti pallon veskarin puikoista maalilinjan yli tuplaten Jipsin johdon. Botnian Eetu Pulkkinen kuitenkin kavensi välittömästi Ässämäen maalin jälkeen kulmalyönnistä laukaisten pallon aivan yläkulmaan.

Seuraavat pari maalia iski kuitenkin jälleen JPS. Ensin Tuukka Ässämäki pääsi viimeistelemään hatullisen Joonas Hiltusen syötöstä, ja sitten Joni Vuopio osoitti, että osataan niitä kulmia lyödä Jyväskylässäkin: Vuopio kihautti pallon hirvittävällä voimalla kotijoukkueen maalin kattoon niin, että lumi vain pöllysi. Botnia kavensi taas välissä, mutta Vuopio iski tämän jälkeen jälleen kulmasta, tällä kertaa tosin toiselta puolelta. JPS johti 4-7, ja ilmassa oli jo ratkaisun makua, kun peliä oli jäljellä enää vartin verran. Botnia kavensi vielä lopussa kahdella maalilla tilanteeksi 6-7, mutta sitten hiekka valui loppuun kotijoukkueen tiimalasista. JPS juhli tärkeitä kahta pistettä lopulta yhden maalin turvin.

Pelin onnistujiin kuului Jipsiltä pisteitä tehneiden pelaajien lisäksi nuoret puolustajat Atte Niiranen ja Sebastian Sauvala, jotka olivat kerta toisensa jälkeen mailoineen ja kroppineen vastustajan kiusana. Jyväskyläläisten parhaana palkittiin Samuel Gerovoi, joka otti useita tärkeitä koppeja varsinkin ensimmäisellä puoliajalla ja vastasi ottelun loppuhetkien suorituksillaan myös yleisön viihdyttämisestä. Jipsin pelit alemmassa jatkosarjassa jatkuvat keskiviikkona kotona Viitaniemessä Helsingin IFK:ta vastaan, ja silloin joukkueella on mahdollisuus varmistaa paikkansa pudotuspeleissä.