JPS jäi tasapeliin HIFK:n vieraana

Liiga korkattu yhdellä pisteellä.

Jipsillä oli viikonloppuna edessään Bandyliigan avaus kahden vierasottelun merkeissä. Lauantaina vastassa olisi pitänyt olla Narukerä Porissa, ja sunnuntaina HIFK Helsingissä.

Kaikki ei kuitenkaan mennyt ihan nappiin. Joukkueen saapuessa lauantaina Poriin ja aloittaessa jäälämmittelyn huomattiin jään olevan huonossa kunnossa. Lopulta tuomariston ja molempien joukkueiden päätöksellä ottelu peruttiin. Näin ollen JPS teki hukkareissun Poriin, ja matkusti illaksi Helsinkiin majoittumaan ja valmistumaan sunnuntain otteluun.

Sunnuntaina HIFK pelasi kotiottelunsa poikkeuksellisesti Oulunkylässä. Siellä sää olikin hyvä ja jää hienossa kunnossa. HIFK oli avannut liigakautensa jo lauantaina Lappeenrannassa niukalla tappiolla Veiterälle, mutta aiemmin mainitusta syystä sunnuntain matsi Jipsille ensimmäinen Bandyliigassa 2021-2022.

Avausmatsia oli pelattu vartti, kun Karjalan kaksoset järjestelivät Jipsin kauden ensimmäisen maalin. Topi Pesonen syötti, ja Kalle Pesonen viimeisteli joukkueen vierasjohtoon.

Maalin jälkeen HIFK sai hieman otetta pelistä ja tasoittikin pian kulmalyönnistä. Taukolukemat tasan 1-1.

Toisen jakson alku oli melkolailla täysin Jipsin hallintaa. Lopulta kymmenen minuutin myllytyksne jälkeen Jasu Koljonen viimeisteli viileästi Ville Hämäläisen hienosta esityöstä Jipsin jälleen johtoon.

Perään HIFK sai pari perättäistä jäähyä, mutta ylivoimaa JPS ei oikein saanut hyödynnettyä, ja maalinteossa onnistuikin stadilaiset tasoittaen pelin jälleen kulmalyönnistä.

Heti perään Koljonen iski lähes identtisen maalin kuin aiemmin ja JPS johti taas. Mutta pelinkuva jatkui samanlaisena kuin aiemmin, HIFK tasoitti taas.

Tasalukemissa pelattiin jäähyjen sävyttämä viimeinen vartti lisäaikoineen, ja Jipsillä oli saumansa iskeä vielä voittomaali, mutta tällä kertaa se jäi näkemättä. Loppulukemat siis 3-3 ja kauden avauksesta piste mukaan Jyväskylään.

Ottelussa debyyttinsä Bandyliigassa tekivät Jipsin nuoret lupaukset Atte Niiranen ja Toni Ässämäki. Molemmat suoriutuivat tulikasteestaan erinomaisesti.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran jo perjantaina, kun on Jipsin vuoro isännöidä HIFK:ta. Bandyliigan kotiavaus alkaa tuolloin kello 19. Tervetuloa kannustamaan JPS voittoon Viitaniemeen uudistuneelle Loistokoti Areenalle!