JPS:n miesten edustusjoukkueen kahden kuukauden tappioton putki sai jatkoa 1-1 tasurista SC Riverballin kanssa

Ohuella rosterilla liikkeellä ollut JPS:n miesten edustusjoukkue sai taisteltua tasapelin SC Riverballin kanssa.

Lauantaina pelattiin miesten jalkapallon Itäisen lohkon kolmosessa JPS:n viimeinen kotipeli, kun Joensuusta tuli vastustajaksi SC Riverball. JPS oli peliin lähdettäessä selvä ennakkosuosikki, mutta punanutuilla oli haasteita saada edes täyttä kentällistä peliin. Jälleen erinäisistä syistä olivat useat normaalisti avauskokoonpanon pelaajat poissa rivistä, joten peliin jouduttiin lähtemään ohuella kokoonpanolla ja vaihtopenkille saatiin vain yksi pelaaja. JPS kuitenkin osoitti, että myös usein vaihtopenkillä istuneet pelaajat pystyvät kannattelemaan joukkuetta ja taistelemaan pisteistä.

Ensimmäinen puoliaika alkoi tutulla tunnustelevalla pelillä molempien joukkeiden leirissä. JPS ei saanut ensimmäisen puoliajan aluksi luotua vaarallisia tilanteita Riverbalin maalille, mutta vastaavasti joensuulaisetkaan eivät pystyneet dominoimaan peliä tai aiheuttamaan pahempaa hämmennystä Ilari Pääkkösen vartioimalla maalilla. Punanuttuja ilahduttavasti, minuutilla 17 hyvän pelin pelannut Markus Kulmala vapautti napakalla syötöllä Nzungizi Bolcaksen, joka räjäytti pankin ja upotti pallon Riverballin verkon perukoille. Maali tuli hieman yllätyksenä pelitilanteisiin nähden. Maalin jälkeen JPS pääsi paremmin peliin mukaan ja tilanteet aaltoilivat päästä toiseen. Punapaidat joutuivat tekemään kovasti töitä SC Riverballin vyöryttäessä hyökkäyksiä. Tiukka puolustuslinja kuitenkin piti ja maali pysyi puhtaana. 40. minuutilla Riverballin boksin lähellä Cihan Kara yritti keskityksestä hienoa saksipotkua. Jalka osui kyllä palloon, mutta samalla myös päineen väliin tulleeseen Riverballin puolustajaan, joka joutui tilanteen jälkeen paikattavaksi pienen vekin vuoksi. Cihan sai tästä tahattomasta tilanteesta keltaisen kortin. Pieni hässäkkä ja tauko tilanteen jälkeen antoi JPS:n pelaajille hetken hengähtää ja laskea sykettä. Erätauolle mentiin JPS:n johdossa 1-0.

Toinen puoliaika alkoi vahvalla SC Riverballin hallinnalla, mutta JPS:n uhrautuvat pelaajat ja puolustus pitivät rivit tiiviinä eikä joensuulaiset päässeet maalintekoon. Vasta minuutilla 67 puolustuksen keskeen jäi pieni aukko, josta Riverballin Alex Ilvonen pääsi tsippaamaan pallon yli Ilari Pääkkösen. Ilarin piikkiin maalia ei voi laittaa ja muutenkin JPS:n maalivahti oli illan hahmo pitäen välillä punapaitojen maalin tyhjänä useilla hienoilla torjunnoilla. Pelin loppuaika oli JPS:n puolelta enemmänkin viivytystaistelua. Punapaitojen uhrautuvaa peliä oli ilo katsella, kun tiesi, että pelaajat olivat joutuneet antamaan kaikkensa ja maitohapot varmasti jylläsivät jaloissa. 70. minuutilla tehtiin JPS:n ainoa vaihto, kun Philip Kebede tuli hyökkäyspäässä uurastaneen Jaakob Sykiäisen tilalle.

JPS on hävinnyt edellisen kerran pelin heinäkuun lopussa PK-37:n vieraana Iisalmessa. Viikon päästä lauantaina on revanssin paikka, kun JPS kohtaa PK:n toistamiseen Iisalmessa kauden viimeisessä ottelussa. Voittamalla ottelun, JPS pitää paikkansa alaloppusarjan johtajana, joten panosta siltä osin vielä on. SC Riverballille meiltä kairattu piste oli tärkeä, sillä tuloksen vuoksi joensuulaiset saivat 4:n pisteen eron Iisalmen PAVE:n, joten heidän viimeiseen keskinäiseen kohtaamiseen ei jäänyt panokseksi sarjapaikan säilyminen. Tulos siis tarkoitti sitä, että PAVE putoaa ensi kaudeksi neloseen.