Skärås Cup voitokkaasti pakettiin

Loppusijoitus turnauksessa viides.

Kolmen päivän rutistus Ruotsin Västeråsin jääpallohallissa pelatussa Skärås Cupissa päättyi sunnuntaina, kun Jipsillä oli edessä turnauksen neljäs ja viimeinen ottelu. Ottelussa pelattiin turnauksen viidennestä sijasta, ja vastassa oli Norjan liigassa pelaava Solberg. Turnaus sai jyväskyläläisittäin iloisen päätkösen, kun päätöspelistä korjattiin voitto maalein 5-1.

JPS sai ottelun alusta alkaen toteuttaa hyvin omaa peliää, mutta myös norjalaiset haastoivat varsinkin alussa vahvasti. Heille siunaantuikin kymmenen peliminuutin kohdalla paikka mennä johtoon rankkarista, mutta sen Samuel Gerovoi pysäytti Jipsin tolppien välissä hienosti ja lukemat pysyivät maalittomina.

Parinkympin kohdalla Jipsillä oli hyvä tehohetki. Ensin Tuukka Ässämäki vei joukkueen johtoon, ja pian Juho Kaaretkoski laukoi komealla kaukolaukauksella punapaitojen toisen maalin. Lukemissa 2-0 päättyi ensimmäinen puoliaika.

Toisellakin jaksolla peli oli hyvin Jipsin hallussa, eikä vastustaja takaa-ajoasemasta huolimatta varsinaisesti osoittanut vaarallisuutta. Pelikellossa oli jäljellä kymmenen minuuttia, kun Jaakko Manninen viimeisteli Jipsin hienon hyökkäyksen päätteeksi lukemat 3-0 ja ottelussa alkoi olla ratkaisun makua.

Vielä viimeisten muutaman minuutin aikana maaliverkot heiluivat molemmissa päissä. Ensin Jarno Eronen ja Jasu Koljonen tekivät maalit mieheen ja JPS johti jo 5-0. Näihin lukemiin ja Gerovoin nollapeliin ottelu näyttikin jo päättyvän, kunnes aivan viime hetkillä norjalaiset osuivat kertaalleen ja tuomarin viheltäessä pilliin loppulukemat olivat 5-1.

Jipsin sijoitus turnauskessa oli siis viides, saldona kaksi tappiota ja kaksi voittoa. Turnauksen finaalissa kohtasivat Ruotsin pääsarjajoukkue Tellus, jolle JPS hävisi alkulohkossa 0-2, sekä tuttuakin tutumpi Porvoon Akilles. Tuon matsin Tellus voitti lukemiin 3-3 päättyneen varsinaisen peliajan jälkeen rankkareilla ja nappasi turnauspokaalin Tukholmaan.

JPS pääsee kotimatkalle takaisin Suomeen hyvillä mielin. Neljästä hyvästä ottelusta tarttui mukaan arvokasta ison jään pelituntumaa uudistuneelle nuorelle joukkueelle ja uudelle pelitavalle. Nyt jatketaan treenailua Jyväskylässä kohti talvea ja kotimaan matseja!