Väkevä vääntö paikallisderbyssä päättyi Birdien 0-1 voittoon montussa perjantaina

Odotettu JPS:n ja FC Blackbirdin kohtaaminen Viitaniemessä.

Kotijoukkue JPS pelasi jälleen vahvasti ja väkevästi  vastustajat eivät ensimmäisen jakson aikana pystyneet pelinrakenteluun oikeastaan ollenkaan, niin vahvasti punaiset painoivat päälle ja hyvien sommitelmien kruunua eli maalia ei kuitenkaan saatu tehtyä.

Eniten  jäi kaivelemaan tilanne jossa Teemu Vänttilä kaadettiin boksin alueella aIvan selkeällä jalkakampilla, mutta läpi ottelu epävarmasti tuominnut kolmikko ei uskaltanut laittaa palloa pilkulle.

Sitä seurasi Blackbirdin vastaisku, jonka seurauksena kokenut Tomi Petrescu sai sijoitettua pallon takanurkkaan mv Ilari Pääkkösen taakse. Maali aiheutti hämmennystä ja VAR-järjestelmää olisi tarvittu.  "Tilanne oli paitsiomaali": totesi ex-palloseuran maalitykki Lexa Valkonen joka oli syöttöhetkellä tilanteen paraatipaikalla.

Palloseura hallitsi myös toista jaksoa ja rakenteli maalipaikkoja tiuhaan tahtiin mutta tasoitusmaalia ei saatu tehtyä.

Uusien JPS-pelaajien esiinmarssi eli ensimmäinen ottelu punaisissa sujui hyvin. Muutamissa syötöissä oli parantamisen varaa ja pallo pitää jatkossa pelata puhtaasti omalle pelaajalle jalkaan ettei peliväline karkaa vastustajalle liian helposti.

Meillä on nyt hyvä ja juoksuvoimainen joukkue, jonka tulee heti ensi keskiviikon kotipelissä SaPaa vastaan näyttää tulivoimainsa ja ottaa täydet tikit jotta pääsemme keskikastiin kiemuraisessa sarjassa riittävän ajoissa.

Ottelua paikallisdebyssä oli ilahduttavan paljon lämpimästä säästä huolimatta.

Pää pystyyn Jipsi ja tsemppiä keskiviikon 21.7. kotiotteluun joka alkaa kotimontussa klo 1900.