JPS otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan!

HIFK kaatui kovassa pakkasessa.

Bandyliigan pudotuspelit starttasivat Jipsin osalta keskiviikkona Viitaniemessä, kun HIFK oli vieraana ensimmäisessä puolivälierässä. Hurjassa, yli 20 asteen pakkasessa pelattu otteli päättyi Jipsin voittoon lukemin 4-2.

Ottelun ensimmäinen jakso oli molemmin puolin vielä hieman varovainen ja asetelmia ottelusarjaan vasta tunnusteltiin. Peliä oli pelattu vartti, kun Santeri Laitinen pääsi yllättämään Jipsin puolustuksen ja vei vieraat ensimmäisen kerran johtoon.

JPS piti edelleen ahkerammin palloa, ja hetken päästä siitä tuli myös palkinto, kun hyvän avauksen jälkeen Joonas Hiltunen pääsi maalipaikkaan ja tinttasi pelin tasoihin.

Avausjakson edetessä HIFK sai kuitenkin vielä hieman otetta pelistä, ja hetken ennen taukoa se meni kulmalyönnistä taas johtoon. Puoliaikalukemat 1-2.

Vaikka tauon aikana pakkanen hieman kiristyi, tuli JPS silti kuumana takaisin kentälle. Ensin Jasu Koljonen haisteli ovelasti maalivahti Samuel Gerovoin älykkään avauksen ja pisti läpiajosta pallon verkkoon ja Jipsin tasoihin.

Heti perään JPS järjesteli taas hienon nopean hyökkäyksen, jonka päätteeksi Aleksi Niemi tarjoili pallon maalin eteen Jarno Eroselle, ja Jape viimeisteli Jipsin viileästi johtoon.

Jipsin johtomaalin jälkeen ottelussa alkoi näkyä jo hieman lisää playoff-henkeä, ja varsinkin HIFK pelasi paljon sääntöjen rajamailla. Se joutui jatkuvasti rikkomaan, kun Jipsin luisteluvoima tuntui olevan hieman liikaa.

HIFK haki tasoitusta ahkerasti, mutta lopulta sen kohtaloksi koitui juurikin rikkova pelitapa, kun se joutui alivoimalle kymmenisen minuuttia ennen loppua. Edes hesalaisten aikalisä ei auttanut, vaan Tuukka Ässämäki kaunisteli vielä lopussa maalillaan Jipsin voittoulukemiksi 4-2.

Näin JPS nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan. Sarja pelataan paras kolmesta -systeemillä, eli paikka neljän parhaan joukossa on katkolla jyväskyläläisille jo perjantaina Helsingissä klo 19 pelattavassa sarjan toisessa ottelussa.