Hurja taistelupiste Porvoosta!

JPS esitti uskomattoman nousun.

Jipsin kovan vieraskiertueen toinen ottelu oli vuorossa Porvoossa, kun hallitseva Suomen mestari Akilles toimi jyväskyläläisten isäntänä. Hurja trilleri päättyi lopulta Jipsin kovan takaa-ajon jälkeen tasatulokseen 6-6.

Olosuhteet olivat tänäänkin melko äärimmäiset, ja varsinkin toisella jaksolla vettä satoi taivaalta lähes kaatamalla.

Avausjaksolla näytti siltä, että isännät määräisivät tänään tahdin. Akilles avasi maalihanat reilun kympin kohdalla, mutta Jasu Koljonen toi Jipsin tasoihin taidokkaasti suoraan ilmasta ohjaamalla.

Avausjakson edetessä porvoolaiset kuitenkin käyttivät paikkansa vahvasti hyväkseen, ja naputtelivat ottelun neljä seuraavaa maalia. Lasse Tammilehto kavensi vielä, ja näin taukolukemat olivat 5-2.

Toiselle jaksolla JPS tuli sisuuntuneena kentälle, ja varsinkin ensimmäisen vartin ajan hallitsi kenttätapahtumia melko totaalisesti. Kapteeni Riku Hämäläinen löi ensin pallon rankkarista tolppaan, mutta korvasi pian tilanteen tuomalla Jipsin kahden maalin päähän.

Pelikellossa oli tunti, kun Koljonen teki illan toisen osumansa, ja yhtäkkiä vieraat olivat nousseet jo maalin päähän. Kiri vaikeutui hieman Akilleksen kasvatettua kulmalyönnistä johdon taas kahteen maaliin.

Vartin ennen loppua JPS sai taas rankkarin, ja tällä kertaa Riku pamautti sen varmasti sisään. Edessä oli jännittävät ratkaisuhetket otteluun.

JPS haki vielä viimeistä latausta aikalisällä, ja se tuottikin tulosta. Pelikellon näyttäessä täyttä varsinaista peliaikaa Sampsa Purhosen taikasauva heilahti tulisesti, ja pallo helähti verkon perukoille. Näin JPS oli noussut tasoihin!

Vielä aivan loppuhetkillä kotijoukkueella oli vielä lähes avopaikka voittaa ottelu, mutta Jipsin maalilla Samuel Gerovoi venyi ilmiömäiseen torjuntaan. Loppuvihellyksen päätti ottelun lukemiin 6-6, ja näin JPS ryösti Porvoosta matkaan tärkeän taistelupisteen.

Pisteen myötä JPS nappasi paikan sarjakärjessä takaisin itselleen, ja siirtyy ykkösenä joulutauon viettoon. Pelit jatkuvat tutusti Tapaninpäivän klassikolla, kun klo 15 pelattavassa ottelussa WP-35 saapuu vierailulle Viitaniemeen. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta sen näet suorana lähetyksenä netistä, lisätietoa tästä myöhemmin!

Hyvää joulun odotusta ja terveyttä koko jääpalloväelle!