Peliaika on 2*25 min. Kustakin alkulohkosta kaksi parasta jatkoon ja sunnuntain mahdollisten jatkopelien aikataulu on seuraava

• ottelu 28 10:30 I B2 Västerås SK - II A1 JPS 7-4 (6-3)

• ei pelattu jään puutteen vuoksi

Finaali

• 16:00 Västerås - Abakan ; Västerås voitti

Tarkemmin täällä

Ottelujen aikatauluja jouduttiin siirtämään lämpimän sään jäälle nostaman veden  vuoksi. Puoliltaöin alkavaksi suunniteltu ensimmäinen pelimme alkoikin vasta 02:30! Valmistautuminen oli sujunut hyvin mm. leväten.

Alkulämmittely näytti kuitenkin sivullisesta pelottavalta: Vetlandan pojista KAIKKI NÄYTTIVÄT liikkuvan niin sulavasti ja lujaa luistimilla. Pelin aikana tuli esille myös sujuva pallon liikuttelu mieheltä toiselle. Enää ei nukuttanut, vaikka oli jo varsin myöhäistä yöllä - tai varhaista aamulla. Jonkin ajan kuluttua Jipsinkin pojille alkoi tulla tilanteita ja kohta Santerin kulmalyönnistä pallo löysikin tiensä Vetlandan verkkoon. Vetlanda painoi päälle, mutta onneksi maalivahtimme Ilari pelasi loistopelin! Toisella jaksolla Mikko teki loistokuljetuksen päätteeksi 0-2 loppunumerot. Kulmalyönnit menivät kuitenkin vastustajalle suunnilleen 10 - 2 ja jäähyjä Jipsi otti 3*6min Vetlandan 1*6 min vastaan. Jipsi oli kuitenkin sitkeä, yritteliäs sekä hiukan onnekaskin ja se riitti voittoon ekassa pelissä. Ilari palkittiin kentän parhaana. Ja nyt nukkumaan ...

Torjuttu rankkari - ottelun ratkaisuhetkiä.

Hammarbytä vastaan luisteli  ihan toinen kuin yöllä nähty Jipsi. Kenttä oli märkä ja uuvuttava, tuuli kova, jne. - mutta niin se oli vastustajallekin. Nihkeys tarttui kentästä jotenkin poikien mieleen, eikä liike ollut totutunkaltaista. Ennakkoon ehkä lohkon vähiten kovaksi ennakoitu Hammarby vyörytti punaisten maalile eikä tuloksetta: kaksi maalia kulmalyönneistä. Ja kolmas ihan muuten pelitilanteesta. Tauolla oltiin jo 0-3 tappiolla ja heikkohermoisia alkoi hirvittää: osuttiin tolppaan ja ties minne, mutta maalia ei saatu tehdyksi millään.

Kopissa oli kuitenkin päätetty/sovittu, että periksi ei anneta ja ensimmäinen maali saatiinkiin melko pian toisen jakson alussa. Sitten maali kerallaan kurottiin eroa kiinni. Lopullinen niitti oli sitten Santerin maali, joka syntyi hyökkäysalueella katkaistusta ruotsalaisten syötöstä alkaneesta syöksystä. Joni palkittiin kentän parhaana. Jäähyjä saimme 4*6 min. Nyt on sitten kolme ja puoli tuntia alkusarjan viimeiseen peliin. Mahdollisuudet jatkopaikkaan ovat hyvät, vaikka Edsbyn ei kaatuisikaan, mutta ...

Kosteasta märäksi

Vaikka olosuhteet olivat päivällä haasteelliset niin illalla ne vasta tosi haasteelliset olivat! Ensimmäisen jakson hyökkäyspäässä oli niin suuria lätäköitä, että palloa ei meinannut millään saada kulmalipulta kaarelle tai kuljetetettua ragaistusalueelle. Kyllähän tätä viime talvena jo koettiin, mutta toivottavasti tämä ei ole pysyvä olotila tulevina talvina.

Jipsin pojat hallitsivat pääsääntöisesti peliä: mentiin 1-0 johtoon ja tolppiakin taas kilisteltiin, mutta Edsbyn oli tällä kertaa hiukan onnekkaampi. Tai taitavampi? Taistelu oli joka tapauksessa kova, mutta jäähyjä tuli silti vähemmän kuin edellisissä peleissä. Täkäläiset pojat olivat hyvin liikkuvia, joten kuivallakin jäällä olisivat olleet ainekset taas yhteen jännittävään jääpallo-otteluun.

Alkulohkossa A1 päätyivät Edsbyn, Vetlanda ja Jipsi tasapisteisiin ja keskinäiset ottelut menivät ristiin. Vetlanda voitti lohkon ja Jipsi tuli toiseksi maalieron turvin.

Eli jännitys jatkuu aamulla Ruotsin parhaan (?) joukkueen Västreås SK:n kanssa mitellessä. Sitä ennen kuitenkin huoltoporukka ( = Rami & Co) teki suurtyön kuivatessaan poikien varusteen. Jopa läpi yön varusteita käytiin kääntämässä ja vaihtamassa paikkaa, sillä ionisaattoreitakin oli vain kaksi. Onneksi oli vielä muuta rekvisiittaa ja sopivat tilat eli pojat saivat aamulla huomattavasti iltaa kuivemmat kamppeet päälleen.

Ja miteltiinhän sitä, mutta kaukalossa ja kaukalopallosäännöin. Iso  kenttä oli sen verran huonossa kunnossa, että sitä haluttiin säästää loppupeleihin. Jipsi otti unelma-alun: lyhyessä ajassa kolme hyökkäystä ja kolme maalia. Sitten naapurin luisteluvoima ja vähän muukin voima alkoi purra. Miestä sai ottaa aika reippaasti ja jipsiläiset eivät oikein osanneet sopeutuva vallitseviin olosuhteisiin. Västerås teki ensin yhden maalin, sitten Jipsi otti jäähyn tai parikin ja kohta peli oli jo tasan. Yksi maaleista meni jopa oman miehen luistimesta ja se harmitti entisestään. Tauolla tilanne oli 3-6 kaverin hyväksi. Toisella jaksolla pojat ryhdistäytyivät hienosti ja Västerås varmisteli johtoaan.Jakso kuitenkin tasan 1-1 ja koko ottelu 4-7. Kotimatka saattoi siis alkaa.

Loppu plöräykseksi vielä pari asiaa. Ensinnäkin suurkiitos Anulle, Eskolle ja muille taustajoukoille, jotka järjestitte tämän hienon reissun kaikkine valmennuksineen, suunnitelmineen ja varauksineen. Kiitokset Mikkelin avuille Santerille, Juholle ja Ilarille: olette kovia pelimiehiä ja teidän kanssa voi mielellään lähteä toistekin reissuun. Lopuksi kiitokset koko joukkueelle: hienojen pelien jälkeen koko suorituksenne kruunasi laivan tarjoilija, joka päivällispöydästä poistuttuanne tuli meidän aikuisten pöytään kiittämään ja kehumaan kuinka hienosti käyttyviä nuoria miehiä te olette! Jipsi ( ja Kampparit :-) ) on ylpeä teistä.