Mahtava revanssivoitto Veiterästä

JPS nappasi suvereenin voiton sarjakärjestä. Katso myös Kari Korhosen pari kuvaa.

JPS jatkoi otteluitaan lauantaina kotijäällä Viitaniemessä, kun vastaan tuli lappeenrantalainen sarjakärki Veiterä. Viime sunnuntain vierastappio oli historiaa, kun Jipsi laittoi viime kaudet ylivertaisesti Bandyliigaa hallinneen mestarisuosikin jäänrakoon maalein 7-3.

Jyväskyläläisyleisölle tarjottiin vauhdikas kahden huippujoukkueen taisto. Loistavalla asenteella otteluun lähtenyt JPS esitti kovaa taistelumieltä molemmissa päissä kenttää koko joukkueen voimin.

Avausjaksolla maaleja tehtiin vuorotahtiin. Heti ottelun alussa Ilari Nikula laukoi hienosti pienestä kulmasta kotijoukkueen johtoon. Veiterä tasoitti, mutta Sampsa Purhosen komea maali vei Jipsin jälleen johtoon. Vieraiden seuraavan tasoituksen jälkeen Saku Hämäläinen jatkoi hyvää maalivirettään ja laittoi taukolukemiksi 3-2.

Toinen jakso oli tarkkaa vääntöä. Maalittomana edettiin aina 80. minuutille saakka, kunnes Tatu Ässämäki kasvatti isäntien johdon kahteen. Hetken kuluttua nähtiin jääpallohistoriaa, kun kovan paluun jääpallokentille tällä kaudella tehnyt Aku Palsola napautti kulmalyönnin jälkitilanteesta ensimmäisen Bandyliigamaalinsa. Pallo talteen ja onnea Akulle!

Veiterä alkoi turhautua, ja näiden venäläispelaaja Aleksei Vorobev otti törkeällä mailaiskullaan punaisen kortin. Vielä yhdellä osumalla lappeenrantalaiset silti tulivat peliin mukaan, mutta Tatu Ässämäki nakutteli naulat arkkuun tekemällä lisäajalla kaksi maalia eli hattutempun täyteen.

Pisteet jäivät siis Jyväskylään selkein lukemin 7-3. Näin Veiterä kärsi toisen tappion Bandyliiga-kentillä kahteen kauteen. Loistavan joukkuepelin taustalla maalivahti Iikka Lempinen pelasi huippupelin tolppien välissä napaten kiinni yhden rankkarin ja pysäytellen Veitetän hyökkääjiä kerta toisensa jälkeen.