Veiterä vahvempi viikonlopun päätöksessä

Cupin viimeisessä ottelussa Veiterä oli parempi maalein 6-3.

Suomen Cupin alkulohko päättyi sunnuntaina, kun JPS kohtasi viikonlopun kolmannessa ottelussa Veiterän. Panoksena oli lohkovoitto ja Cupin finaalipaikka, jonka Veiterä nappasi voittamalla 6-3.

Ottelu päästiin pelaamaan hienoissa olosuhteissa, kun Haaparannalla oli pakkasta seitsemän astetta ja aamuaurinko paistoi. Jipsin startti matsiin oli kuitenkin hieman aamu-uninen, sillä Veiterä paineli vartissa jo kolmen maalin johtoon. Peliin kuitenkin noustiin hyvin mukaan kahdella kulmamaalilla, kun Jaakko Hyvönen ja Tatu Ässämäki sivalsivat molemmat pallon komeasti maaliin.

Hallitseva Cup-voittaja ja Suomen mestari Veiterä kuitenkin sai vielä kaksi rankkaria avausjakson aikana, ja kovalyöntinen Janne Hauska pamautti ne molemmat verkkoon. Taukolukemat olivat siis 5-2 vihreäpaitojen hyväksi.

Toisen jakson alkuun syntyi kavennus, kun Hyvönen löi maalin tällä kertaa rankkarista. Osuma oli ensimmäisiä matseja uudessa seurassa pelaavalle nuorukaiselle jo viikonlopun kuudes.

Veiterä kasvatti vielä johdon kolmeen maalin kulmasta, eikä JPS saanut suurempaa kiriä enää aikaiseksi. Loppulukemat Veiteräle 6-3 ja näin Jipsin neljäs perättäinen Cupin finaalipaikka jäi haaveeksi.

Viikonlopun kolme peliä kolmeen päivään toivat siis Jipsile kaksi voittoa ja yhden tappion. Kyseesä olivat kauden ensimmäiset ison jään ottelut uusiutuneella miehistöllä, joten tärkeää kokemusta tarttui matkaan.

Pelit jatkuvat harjoitusotteluilla Viitaniemessä tulevana viikonloppuna, mikäli jää on kunnossa. Lauanaina vastassa on Narukerä ja sunnuntaina Akilles. Ilmoittelua näistä lisää myöhemmin!