JPS karkasi selvään voittoon puolivälierien avauksessa

Puolivälierät alkoivat voitolla, kun Narukerä kaatui 11-3. Ottelusarja katkolla perjantaina Porissa.

Bandyliigan pudotuspelit alkoivat puolivälieräotteluilla keskiviikkona, ja JPS ja Narukerä käynnistivät oman ottelusarjansa Viitaniemessä. Porilaiset roikkuivat Jipsin mukana hyvin, mutta lopulta isännät karkasivat selkeään 11-3-voittoon.

Pudotuspelikevät 2018 käynnistyi Viitaniemen iltavaloissa komeiden soihtujen loisteessa, ja myös ensimmäisestä täysosumasta vastasi JPS. Kymmenen minuuttia oli takana, kun Jarno Eronen iski kauden ensimmäisen playoff-maalin.

Tämän jälkeen maaleja tehtiin hetki tasatahtiin. Kerä tuli tasoihin, mutta Nico Nevalainen latoi isännät taas johtoon. Seuraavaksi oli poriliaisten vuoro, kun kokenut maalintekijä Tomi Mustonen laittoi tilanteeksi 2-2.

Puoliajan loppuun JPS iski kuitenkin tärkeät maalit Nevalaisen ja Tatu Ässämäen toimesta, ja näin taukolukemat olivat 4-2.

Vielä toisen jakson alussa vierasjoukkue roikkui pelissä mukana. Kenttää koko illan dominonut kippari Mikko Rytkönen laukoi Jipsin viidennen, mutta Narukerä kavensi vielä kertaalleen lukemiksi 5-3.

Parikymmentä minuuttia ennen loppua JPS alkoi takomaan maaleja. Ensin Atte Hänninen roikutti ovelasti pallon verkkoon puolesta kentästä, ja Riku Hämäläinen taiteili illan ensimmäisen maalinsa.

Nikke Tuhkanen teki peräjälkeen kaksi identtisen komeaa maalia yksilösuorituksilla, ja porilaisten selkä oli lopullisesti taittunut. Hämäläinen nakutteli vielä hattutempun täyteen kahdella osumalla, joten päätösvihellyksen soidessa taululla seisoi loppulukemat 11-3.

Näin JPS siirtyi puolivälieräsarjassa johtoon otteluvoiton 1-0, kun välieriin etenee kahdella voitolla. Sarja ja välieräpaikka on siis katkolla jyväskyläläisille perjantaina Porissa.

Mahdollinen kolmas ottelu pelataan Viitaniemessä sunnuntainan 18.2.

Seuraa kuulumisia ja Jipsin playoff-matkaa tuttuun tapaan Jipsin some-kanavilta ja nettisivuilta!