Lauantaina kaksi voittoa!

Jipsin lauantaipäivä Rättvikissä sujui hienosti, kun saldona oli kaksi voittoa

Lauantain pelit Rättvikin turnauksessa alkoivat heti aamulla kymmeneltä, kun vastassa oli Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla palloileva GT76 Bandy.

Vastustajajoukkue aloitti maalinteon neljän minuutin jälkeen, mutta jo pienen hetken kuluttua Jarkko Honkanen niittasi kulmalyönnin jälkitilanteesta tasoituksen verkkoon.

JPS pääsi hyvin hallitsemaan peliä, ja kymmenen minuutin kohdalla Tuomas Rintala vei joukkueen kulmalyönnistä jo johtoon. GT otti aikalisän ja pääsi mukaan peliin, mutta tauolle mentiin punaisten 3-1 johdossa kun Tatu Ässämäki osui vielä kulmasta.

Kulmalyönnit olivat aamun pelissä Jipsin todellinen vahvuus. Neljännen maalin kulmalyönnin seurauksesta iski Mikko Rytkönen. Koska vaihtelu virkistää, viides maali syntyi pelitilanteesta Atte Hännisen toimesta.

Vielä lopussa Atte osui kulmalyönnistäkin, eikä ruotsalaiset enää palloa saaneet Iikka Lempisen vartioimaan maaliin. Näin avausmatsi päättyi Jipsin komeaan voittoon luvuin 6-1.

Pelien välissä oli pitkä tauko, kun ottelut jatkuivat vasta 23.30 paikallista aikaa. Tauon aikana lepäiltiin ja tankattiin energiaa. Yöpelissä vastaan asettui Norjan viime kauden hopeamitalisti Solberg. Panoksena oli paikka sunnuntai-aamun välieriin.

JPS aloitti maalinteon jo kolmannella minuutilla, kun Niko Herranen viimeisteli komean osuman. Norjalaiset tulivat pian tasoihin, ja ottelun alku olikin tasaista vääntöä.

Karkuun ja kahden maalin johtoon päästiin kuitenkin Anssi Hännisen ja Lasse Tammilehdon maaleilla. Ennen taukoa JPS joutui pieneen liemeen, kun peräti kolme miestä istui samaan aikaan jäähypenkillä.

Toiselle puoliajalle jatkunut alivoima kuitenkin selvitettiin vahvalla puolustuspelaamisella. Kun Rytkönen löi rankkarista Jipsin neljännen, alkoi Solbergin ote hieman herpaantua.

Ottelu pysyi Jipsillä hanskassa hyvin loppuun saakka, eikä norjalaiset saaneet vaarallista kirivaihdetta päälle missään vaiheessa. Loppulukemat kirjattiin jyväskyläläisten hyväksi 4-1.

Voitto tarkoittaa sitä, että edessä on välieräottelu sunnuntaina aamulla Suomen aikaa kello 10. Vastassa on perinteikäs ruotsalaisseura AIK. Mahdollinen finaaliottelu on myöhemmin päivällä. Tunnelmia ja tuloksia taas seurattavissa JPS:n medioissa, elitrapport.se-sivustolla sekä turnausken omilla sivuilla alla olevassa linkissä.