JPS tappioon

Botnia - JPS 6 - 0 (2-0)

JPS lähti kolmanteen kohtamiseen ilman kolmea vakiopelaajaansa. Ville Utin kausihan päättyi ensimmäiseen puolivälierään, Atte Hänninen kärsi pelikieltoaan ja edellisessä välierässä kampitetuksi joutunut Sampsa Purhonen oli myös sivussa loukkaantumisen vuoksi.

JPS lähti puolustamaan ja iskemään vastaiskuilla. Botnia otti pelin hallintaan ja jo neljän minuutin kohdalla pallo oli Jipsin maalissa. Kulman jälkitilanteessa palloa ei saatu pois maalilta ja Iiro Karppinen tälläsi Botnian avausmaalin. 14min. kohdalla kaadettiin Jipsin pelaaja alueella. Yllätykseksi pallo vietiin kaaren taa ja peli jatkui myös ilman rangaistuksia. JPS taisteli ja yritti estää liukkaitten botnialaisten maalintekoyrityksiä. JPS joutui kahden vajaalle ja Botnia vyörytti hyökkäyksiään. 32min. kohdalla Botnialle tuomitaan rangaistuslyönti, jonka Tuomas Määttä pistää vuorenvarmasti verkkoon. Täydellä miehityksellä JPS pystyi tasapäiseen peliin, mutta vajaalla oli turhankin paljon vaikeuksia Botnian tasoista joukkuetta vastaan.  Aivan jakson lopussa taklataan todella törkeästi vauhdissa ollutta Nico Nevalaista, joka talutettiin jäältä. Jäähy sentään, mutta jos tilanne olisi ollut toisinpäin, että kotijoukkueen paras maalintekijä olisi joutunut samanlaiseen kohteluun, olisi punainen kortti heilunut vuorenvarmasti. Tauolle lähdettiin pikkupainin siivittämänä tilanteessa 2-0.

Toisen jakson alkun Botnia tekee jälleen kulman jälkitilanteesta. Palloa ei saada kunnolla pois ja se ajautuu Tuomas Määtälle, joka suurimmitta estelyittä lyö tilanteeksi 3-0. Sitten jälleen pari Jipsin miestä jäähylle ja miesylivoimalla Niklas Johansson vie kotijoukkueen 4-0 karkumatkalle. Botnia kaunisteli ottelun lopputilanteeksi 6-0, Tero Määttälän ja Kasperi Hirvosen (kl) maaleilla. Jipsillä ei oikein tuhannen taalan paikkoja auennut, niin kurinalaisesti Botnia puolusti. Seitsemästä kulmalyönnistäkään ei pallo Botnian maaliin eksynyt. Botnia oli kevyemmällä jalalla liikkeellä ja ansaitsi voittonsa. Aatu Valtonen taiteili maalillaan minkä pystyi ja pokkasi palkinnon.  Erotuomarilinja olisi voinut olla hieman tasapuolisempi, vaikka se ei missään nimessä ottelua ratkaissut.

JPS ei aio luovuttaa finaalipaikkaa Botnialle helpolla. Perjantaina 4.3 klo 19 taistelee Jipsi kotimontussaan ja toivottaa kannustajansa sankoin joukoin tukemaan sekä seuraamaan kauden viimeistä kotiottelua.

Kulmat:   Botnia  11    JPS  7

Jäähyt: Botnia 30min.  JPS 80min.+ulosajo