JPS jäi jalkoihin

JPS - Botnia 2 - 8 (1-4) Katso myös hienot kuvat!

Botnia tuli Jyväskylään erittäin sisuuntuneena, sillä olihan JPS aiheuttanut sille kauden ensimmäisen tappion ensimmäisessä välierässä. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta ote siirtyi aika nopeasti vierasjoukkueelle JPS-jäähyjen myötä. Auringontarkan linjan ottanut tuomaristo puhalti läpi ottelun pienemmistäkin rikkeistä miehen istunnolle. JPS:n otteissa paistoi tietynlainen hermostuneisuus ja turhista pallonmenetyksistä Botnia rankaisi armotta. Tuomas Määtän  avausmaalin johtanutta onnistunutta rangaistuslyöntiä edelsi juuri tälläinen huolimattomuusvirhe. Jakson puolivälin jälkeen pallonmenetyksiä JPS-puolustukselle sattui lisää ja tilanne oli nopeasti vieraille jo 0-3. JPS:n paras tilanne oli Nico Nevalaisen puolittainen läpiajo, mutta pieneen kulmaan ajautuneen Nicon  noston peitti Botnia-vahti Juuso Tervonen eleettömästi. Tero Määttälä vie vieraat jo 0-4 johtoon, ennenkuin JPS saa kuparisensa rikki. Sampsa Purhonen lyö kulmalyönnin ja maalille syöksynyt Lasse Tammilehto pistää paluupallon Botnia-verkkoon.

Toiselle jaksolle JPS lähti, kuinkas muutenkaan, kahden vajaalla. Botnian jäähy jakson alkuun tasoitti hieman puntteja ja peli pyöri tasaisena, joskin Botnian kova agressiivinen karvaus tukahdutti aika hyvin kotijoukkueen hyökkäyksiin lähdöt. Tästä hyvänä esimerkkinä oli Botnian rangaistuslyöntiin johtanut tilanne. Pallo karvattin  ja JPS-puolustus joutui rikkomaan alueella.  Botnia-palkittu Tuomas Määttä lataa Aatu Valtosen käsien kautta tilanteeksi 1-5. Ottelun loppu enemmän tai vähemmän pelailua ja seuravan koitoksen odottelua. 77min. kohdalla sattui ikävä välikohtaus. Erotuomaristo jätti viheltämättä  selvän kotijoukkueen rangaistuslyönnin ja jälkitilanteessa tuupittiin puolin ja toisin. Atte Hännisen  turhautuminen tilanteesta johti häneen ulosajoon. Botnia kaunisteli loppunumeroita ja JPS:n toisen maalin teki "reboundista" Nico Nevalainen, Riku Hämäläisen lyönnin jälkeen. Jipsltä palkittiin yritteliäs Lasse Tammilehto.

Loppunumerot 2-8 ei jättänyt selittelyille sijaa. Botnia oli latautunut huolella ja käytti erittäin tehokkaasti JPS:n virheet hyväksi. Ottelusarja jatkuu keskiviikkona 2.3 Helsingissä ja Jyväskylässä perjantaina 4.3. JPS:n pelin on parannuttava tämän päivän esityksestä. Omat virheet olisi karsittava ja parempi pallokontrolli olisi saatava aikaiseksi, mikäli Botniaa saisi jälleen horjutetuksi.

JPS pisteet: Lasse Tammilehto 1+0, Nico Nevalainen 1+0, Sampsa Purhonen 0+1, Riku Hämäläinen 0+1. mv. Valtonen

Kulmat:   JPS 3   Botnia 10

Jäähyt: JPS 90min+ulosajo  Botnia 50min.

Erotuomarit: Tuhkanen - Niiranen - Kaipia