Vaikeuksien kautta voittoon

Ville Utti sytytti Jipsin! JPS - Narukerä 7 - 4 (3-3)

JPS oli saanut pari toipilasta peliin mukaan, kun vastaan luisteli Narukerä Porista. Narukerä aloittikin räväkästi, saaden paineen JPS.n maalille ja antaen heti kärkeen shokkihoitoa kotijoukkueelle. Toisesta kulmalyönnistä Esa Oksanen napauttaa nätin ylänurkkakudin, vieden Kerän 0-1 johtoon. Heti seuraavasta Narukerän hyökkäyksestä Oksanen lyö laidasta kovan maalille, josta Joona Rajala ohjaa ilmasta vieraat jo 0-2 johtoon. JPS alkoi saada pikkuhiljaa juonesta kiinni. Vartin pelin kohdalla avaa Sampsa Purhonen Jipsin maalitilin kulmalyönnistä. Viisi minuuttia myöhemmin Ville Utti vapauttaa Nico Nevalaisen ja peli oli tasan 2-2. Peli aaltoili puolelta toiselle ja pallo ei ollut oikein kunnolla kummankaan joukkueen hallussa. Jipsille tuomitaan rangaistuslyönti. Mikko Rytkösen kudin venyttää Kerä-palkittu Esko Kuusamo hyvin jalallaan. Riku Hämäläinen lyö nätisti JPS:n ensikertaa ottelussa johtoon, kun puoliaikaa oli jäljellä vajaa kymmennen minuuttia. Vain minuuttia myöhemmin saa Tommi Heikkilä pysäyttää ja siirrellä palloa rauhassa kulmalyönnissään sekä pistää pallon verkkoon. Näin puoliajalle lähdettiin tasatilanteessa 3-3.

Toisen jakson ensimmäiset kymmenen minuuttia oli samanlaista päästä päähän menoa, suurempien hienouksien pysyessä edelleen piilossa. Sitten Tomi Mustonen lyö vapaalyönnistä heppoisen kudin, joka livahtaa yllättäen JPS-vahti Valtosen käsistä maaliin. Näin JPS oli jälleen takaa-ajajana. Jipsi sai kuitenkin luistinta hiukan paremmin liikkeelle ja Narukerän puolustus alkoi olla lujilla. Lasse Tammilehto karkaa läpiajoon, mutta nosto kolahtaa keskelle tolppaa.  Peliä oli pelattu 73min. , kun Ville Utti sytyttää lopullisesti kotijoukkueen pelin kovalla ja tarkalla alanurkkalaukauksella hiukan kaaren takaa. Jipsi siirtyy 5-4 johtoon, kun Tuomas Rintala ottaa pallon hyvin ilmasta ja karkaa läpiajoon. Rintalan harhautus päätyy kuitenkin tolppaan, mutta paluupallossa oli kärppänä Miika Putkonen. JPS painaa päälle ja Narukerä-luistin alkoi painaa. Kotijoukkuelle tuomitaan rangaistuslyönti. Tällä kertaa pilkulle asettuu Utti, joka täräyttää täysin vastustamatton pommin ylänurkkaan. Narukerä jaksoi vielä sinnikkäästi yrittää, mutta tällä kertaa onnikaan ei ollut myötä. Ottelun hahmo JPS-palkittu Ville Utti lyö vielä kulmalyönnistä Jipsin seitsemännen osuman ja näin loppunumerot 7-4 olivat valmiit.

JPS nousi parikin kertaa hyvin tappioasemasta, mutta peli ei kuitenkaan suurempia riemunkiljahduksia aiheuttanut. Pelissä oli toki paljon hyvääkin ja pisteet olivat tosi tärkeät. Maaottelutauolla on kuitenkin paljon tehtävää, jotta peli olisi parhaimmillaan kun kevään ratkaisumittelöt koittavat.

JPS pisteet: Ville Utti 3+1, Sampsa Purhonen 1+0, Nico Nevalainen 1+0, Riku Hämäläinen 1+0, Miika Putkonen 1+0, Niko Herranen 0+1, Lasse Tammilehto 0+1, Atte Hänninen 0+1, Tuomas Rintala 0+1, Jarkko Honkanen 0+1. mv Valtonen.

Kulmat:  JPS  9   Narukerä  6

Jäähyt:  JPS 20min.  Narukerä  30min.

erotuomarit: Mutanen - Mård - Siniaalto