JPS aseeton Oulunkylässä

Botnia - JPS 6 -1 (2-0)

Suomen Cupin finaalin vuoksi siirretty Botnian ja JPS:n sarjaottelu "päätettiin" pelata arkipäivänä keskellä pahimpaa otteluruuhkaa. JPS lähti Botnian vieraaksi hieman sekavin ajatuksin. Kolmen pelaajan (Utti, M.Tammilehto, Eronen) puuttumisen lisäksi  matkasta jäi kotisohvalle kuumeen kouriin joukkueen kapteeni Mikko Rytkönen.

Botnia näytti heti mitä tulemaan pitää. Pallo oli jo puolenminuutin jälkeen JPS:n maalissa Jimi Heinosen toimesta. Botnia hallitsi peliä saaden muutaman kulmalyönnin. JPS:n harvat hyökkäykset olivat suhteellisen helppoja Botnian puolustukselle. 25min. kohdalla nostetaan pallo yli JPS:n poulustuslinjan ja Iiro Karppinen karkaa maalintekoon. Loppupuolikkaalla Botnia saa vielä kulmalyöntejä, niissä kuitenkaan onnistumatta. JPS:n syötöt karkailivat liiaksi, vieden terän vaarallisilta hyökkäksiltä.

Toinen jakso noudatti lähes samaa kaavaa. Botnialla oli pallokontrolli ja JPS yritti pyristellä. Kymmenen minuutin pelin jälkeen Botnia saa rangaistuslyönnin, jonka Tuomas Määttä pistää varmasti sisään. Samuli Majamäki lisää tilanteeksi jo 4-0, ennenkuin JPS saa kuparisensa rikki Sampsa Purhosen hyvällä lyönnillä. Loppuun Botnia tekaisee vielä pari maalia Tuomas Määtän ja Tero Määttälän toimesta. Loppunumerot 6-1 Botnialle ja pelin voittajasta ei ollut epäselvyyttä oikeastaan missään vaiheessa.

Jipsistä palkittiin maalin suulla urakoinut Aatu Valtonen. Junnuosastolta pelasi ensimmäiset liigaminuutit Ilari Hepola. Toisen liigapelinsä pelanneella Saku Hämäläisellä oli  ns. "tuhannen taalan paikka", mutta pallo livahti tällä kertaa niukasti ohi Botnian maalin.

Parin välipäivän jälkeen pelit jatkuvat kahdella kotiottelulla. Viitaniemeen saapuu lauantaina sarjajohtaja Botnia ja sunnuntaina Narukerä. Toivottavasti flunssa-aalto saadaan selätettyä ja lisää virtaa otteisiin, jotta kotiedun tavoittelu ei karkaisi käsistä.

JPS pisteet: Sampsa Purhonen 1+0, Atte Hänninen 0+1.mv. Valtonen

Kulmat:  Botnia 8   JPS  6