JIlves - JPS 1-6 (0-3): Riemastuttavaa luettavaa kauden viimeisestä vieraspelistä

JPS kohtasi viime lauantaina Jämsänkosken Ilveksen kauden toiseksi viimeisellä kierroksella. Tiedossa oli tiukkaa vääntöä fanaattisten jämsänkoskelaisten ja vastustajia ankarasti psyykkaavan faniryhmä Herranmetsän edessä. Pelissä riitti panosta varsinkin kotijoukkueen näkökulmasta, sillä putoaminen sarjaporrasta alemmaksi on Ilvekselle edelleen mahdollista.

JPS lähti otteluun vieraspelille tunnusomaisista lähtökohdista: ”11 kappaletta ollaan saatu miehiä kasaan ja sehän riittää.” Koska tiedossa oli, että jokaisen on kentällä täydet 90 minuuttia viihdyttävä, oli JPS:n startti otteluun hieman tunnusteleva. Alussa Ilves saikin pallonhallinnan itselleen ja pelattua palloa Jipsin maalinedustalle turhan helposti. Vaan nopeasti oli alkava vierasjoukkueen ilotulitus.

Ensin 11. minuutin kohdalla haettiin pitkällä pallolla kärjessä kovasti uurastanutta Papy Nkundaa, pallo jäi pomppimaan 16-rajan tuntumaan, josta Mika Halonen lakaisi volleyn etukulmaan. 33. minuutilla nopea vastahyökkäys päättyi Jaakko Ahokkaan taidokkaaseen nostoon 25 metristä ja nahkakuula leijaili vastustamattomasti takakulmaan yli maalivahdin. Vielä puoliajan lopussa Ahokas vapautti Toni Pöyhösen juoksuun linjan taakse ja jälleen tuloksena upea maali, tsippi maalivahdin yli. 0-3 taukolukemista huolimatta Ilves ei todellakaan ollut mikään vastaantulija ottelussa. Varsinkin JPS:n keskialueen pallonmenetykset käännettiin nopeasti maalipaikoiksi ja Teemu Holopaiselta vaadittiin pari todellista pelastusta, jotta kotijoukkueen maalisarake säilyi nollassa taukoon asti.

Toisella puoliajalla Ilves sai kavennuksen 63. peliminuutilla Joona Sinisalon toimesta, mutta rohkeampi hyökkääminen johti väistämättä Jipsin yhä vaarallisempiin vastahyökkäyksiin. Pöyhönen viimeisteli ottelun toisen maalinsa Halosen syötöstä pian Ilveksen kavennuksen jälkeen, mikä saattoi viimeistään katkaista kotijoukkueen selkärangan. Loukkaantumisista kärsinyt pelaaja-valmentaja Antti Tolvanen sooloili kauden avausmaalinsa ja vielä 90 minuutin tullessa täyteen oli Pöyhösen vuoro vapauttaa Halonen maalintekoon.

Näin ollen Jipsin kauden jopa häpeällisen huono vieraspelisaldo sai hieman ehostusta riemastuttavalla 1-6 voitolla. Kauden viimeinen peli Viitaniemessä Joensuun Palloseuraa vastaan 26.9. eli tämän viikon lauantaina klo 16. Tervetuloa!!

Kokoonpano JIlvestä vastaan oli: Teemu Holopainen; Ville Yliluoma, Joonas Heino (C), Lauri Ikonen, Riku Martikainen; Mika Halonen, Janne Paljakka, Jaakko Ahokas, Toni Pöyhönen; Antti Tolvanen, Papy Nkunda