FC Blackbird - JPS 2-0 (2-0): Birdi käytti tehokkaasti maalipaikkansa

Jipsi hävisi kauden ensimmäisen paikkallisottelunsa FC Blackbirdia vastaan sateisessa kelissä lukemin 2-0 (2-0). Birdillä ei ollut koko pelissä kuin muutama todellinen maalipaikka, mutta tehokas viimeistely toi maalit. Jipsin ruuti oli sen sijaan märkää, eikä palloa saatu mistään sisään.

Ottelu

Ottelu lähti käyntiin niin kuin moni odottikin. Blackbird piti paljon palloa hallussa, kun taas JPS keskittyi puolustamaan tiiviisti ja iskemään vastaan. Pallonhallinnasta huolimatta Birdi ei päässyt maalipaikoille, kun Jipsi puolusti mallikkaasti. Ottelun ensimmäinen maalipaikka tuli Jipsille, kun JPS:n brassihärkä Gustavo "Kusti" Tedesco murtautui vasemmalta ja laukoi tulisesti. Laukaus meni kuitenkin hieman maalin ohitse. Hyvän JPS:n painostusjakson jälkeen Jipsin pelaajia odotti kuitenkin kylmä suihku, kun Birdin Settyslas Loutelamio teki todellisen soolomaalin. Loutelamio sai pallon keskikentän laidalla, haastoi JPS:n laitapakin kahville, kuljetti pallon keskelle ohittaen samalla kaksi JPS:n keskikenttäpelaajaa ja lopulta laukoi pallon noin 25 metristä aivan maalin ylänurkkaan. Vain hetkeä myöhemmin Birdi siirtyi 2-0 johtoon, kun kulmapotkun jälkitilanteessa Sampo Ojala oli terävin pääpallossa ja puski pallon maaliin noin 6 metristä. Jipsin paras paikka tuli Kustille, joka pääsi yksin läpi Erkka "Poni" Pönnin ristipallosta. Tällä kertaa Birdin maalivahti kuitenkin torjui tilanteen, eikä pallo mennyt maaliin. Aivan ensimmäisen puoliajan lopussa Jipsillä oli vielä avopaikka, kun kulmapotkussa Jipsin pelaaja olisi päässyt puskemaan pallon tyhjään maaliin, jos olisi osunut palloon.

Toisella puoliajalla pelin tempo laski hieman, kun Birdi keskittyi enemmän oman maalinsa suojeluun. Puoliajan alussa Birdillä oli hyvä maalipaikka, kun Loutelamio laittoi vaarallisen keskityksen etutolpalle. Birdin hyökkääjä ajoitti liikkeen täydellisesti keskitykseen, mutta ohjaus ei mennyt maaliin, vaan osui ylärimaan. JPS yritti murtautua Birdin puolustuksen läpi, mutta syötöt ja liikkeet eivät kohdanneet toisiaan. Jipsi ei saanut keskikentän kautta riittävästi painetta Birdin puolustukselle. Jipsin hyökkäyspeli alkoi rullata hyvin kun kentälle vaihdettiin Teemu "Tevéz" Holopainen hyökkäävään rooliin. Paras maalipaikka tuli Tuomas "kendo" Isterille kun Temppeli Holopaisen jatko tuli Isterille boxin sisään, mutta ohjaus meni hieman maalin ohitse. Lisäajalla kulmatilanteessa Pönni pääsi vielä kokeilemaan vitosen kulmalta, mutta maalivahti torjui laukauksen ja Birdin maali pysyi kirottuna. Lopun hyvä paine ei siis tuonut kaivattuja maaleja.

Yhteenveto

Birdi otti kauden toisen voittonsa ja jatkaa tappioitta. Birdi ei ollut ottelussa Jipsiä juuri parempi, mutta ratkaisevilla hetkillä venyminen oli erona. Jipsin kausi on tuonut tähän mennessä sarjapeleistä kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Kausi jatkuukin heti lauantaina Joensuussa Jopsia vastaan, joten ei kannata jäädä murehtimaan. Otetaan positiiviset asiat ylös ja haetaan voitto seuraavista peleistä!