JPS - PK-37 2-0 (0-0): JPS rouhi taisteluvoiton

JPS aloitti terävästi perjantai-illan ottelun Iisalmelaisia vieraita vastaan. Erityisesti punaisten kärkikaksikko oli vierailijoiden puolustukselle hankalaa seuraa. Gustavo Tedesco viiletti muutaman askeleen spurteilla heittämällä vastustajistaan ohi. Jipsin iso mörkö Elias Huhtinen puolestaan herätti vastustajissaan tuttuun tapaansa kauhun sekaista hämmennystä fyysisillä avuillaan. Eräskin PK:n pelaaja pyrki pysäyttämään Eliaksen ottamalla tämän kädestä kiinni, mutta joutui toteamaan tasapainottelun hankalaksi Eliaksen heilauttaessa valtavaa kouraansa. JPS ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään alun painostusjaksoa muutamista laukaisupaikoista ja erikoistilanteista huolimatta. Näin ollen ottelu tasoittui ensimmäisen puoliajan kuluessa. Myös PK-37 sai joitakin maalintekopaikkoja. PK:n vaarallisimman tilanteen, pilkun tuntumasta lähteneen maanuoliaisen Teemu Holopainen pelasti hienolla jalkatorjunnallaan.

Toinen puoliaika jatkui tasaisena vääntönä. Molemmat joukkueet taistelivat kolmesta pisteestä tosissaan. Puoliajan alkuvaiheessa taistelutahdon ruummiillistuma Santeri Paajanen näytti myös uuden puolen itsestään viihdyttämällä yleisöä sulavilla puikotuksillaan. Noin tunnin pelin jälkeen Gusti räjäytti pankin tykittämällä uskomattoman kanuunan rangaisusalueen ulkopuolelta takaylänurkkaan. Viitaniemen monttu liekehti urheilutunnelmaa, kun hän pääsi kuuntelemaan itse tekemäänsä kappaletta "Rakasta JPS". Avausmaalin jälkeen JPS alkoi vetäytymään kohti omaa maaliaan PK-37:n ottaessa pallonhallinnan itselleen. Vierailijoiden painostus tuotti paljon keskityksiä ja laukauksia. Laukaukset suuntautuivat kuitenkin pääasiassa ohi ja yli maalin puolustuksen ja Temppelin hoitaessa tarvittavat tilanteet. Piinaava odotus päättyi Eliaksen lyödessä lisäajalla viimeisen naulan arkkuun 2-0 maalillaan. Elias pohjusti tilanteen itse rouhimalla kaksinkamppailutilanteessa pallon haltuunsa laidassa. Vastustaja jäi luonnollisesti kyhjöttämään tekonurmen pintaan Eliaksen jatkaessa voimakasta nousuaan kohti vieraiden maalia. Puolustus ja maalivahti saatiin kahville näyttävällä seinäpelillä Henrik Wennmanin kanssa ja Eliaksella oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin.

Jipsin voittoa voidaan luonnehtia koko joukkueen työvoitoksi. JPS pelasi koko ottelun hyvällä asenteella ja voitti kaksinkamppailut hyvällä prosentilla. Valmentajavelho Antti Tolvasella oli peluutuksen suhteen positiivinen ongelma, kun Jipsillä oli kerrankin täysi kokoonpano. Vaihtomiehillä riittikin hyvin virtaa, mikä oli tarpeellista oman maalin suojelussa.

Tästä on hyvä jatkaa härkäviikkoja. JPS:n seuraava ottelu on ehkä kevään odotetuin paikalliskamppailu Keski-Suomalaisessa jalkapallossa, kun JPS pääsee vieraaksi omalle kotikentälleen Viitaniemeen, jossa isännöi tällä kertaa FC Blackbird. Ottelu pelataan keskiviikkona 13.5. klo 19:15. Tämä ottelu ei varmasti jätä kylmäksi paikalle saapuvia katsojia!