JPS - Warkaus JK 6-0 (2-0): JPS avasi pistesaldonsa Warkaus JK:n kustannuksella

JPS voitti toisessa kotiottelussaan Warkaus JK:n puhtaasti 6-0 (2-0) ja avasi näin pistetilinsä Itä- ja Keski-Suomen kolmosessa.

Ennakkoasetelmat

Toisin kuin viikko sitten KuFua vastaan pelatussa ottelussa, JPS lähti otteluun pienenä ennakkosuosikkina. Warkaus JK:n kokoonpano oli punapaidoille täysi mysteeri, sillä joukkue oli kuulemma viime kaudesta muuttunut vahvistusten myötä. WJK hävisi vieraissa Kingsille vain yhdellä maalilla, joten ennakkoon luvassa oli tasainen kamppailu.

Kokoonpanot

Jipsin miehistö oli vapun jäljiltä melko hajallaan ja useat sairastumiset verottivat miehistöä huomattavasti. Kokoonpanosta puuttui monia avainpelaajia, kuten Jaakko Ahokas, Simo Ihalainen sekä Santeri Paajanen. Tästä huolimatta Toropaiset onnistuivat saamaan kasaan kilpailukykyisen nipun, jolla lähteä taistelemaan sarjapisteistä. JPS:n valmentajaguru Antti Tolvanen päätti lähteä otteluun suoraviivaisella 4-4-2 taktiikalla, jolla pyrittiin luomaan paljon maalitilanteita WJK:n päätyyn. Kärkiparina aloitti viime pelistä tuttu Elias Huhtinen, Gustavo Tedesco ja Riku Martikainen pääsi tekemään debyyttinsä punapaidassa.

JPS:n avauskokoonpano: Suluissa kokoonpanon muutos 30. minuutin kohdalla sattuneen Lambergin loukkaantumisen jälkeen.

Ensimmäinen puoliaika

Peliä ennen sattunut sade oli kastellut kentän tehokkaasti ja varsinkin pelin alussa molemmilla joukkueilla oli haastetta saada pallo pidettyä maan pinnassa. Ottelun alku oli hieman yllätyksellisesti WJK:n hallintaa. JPS:n puolustus oli suurissa vaikeuksissa WJK:n suoraviivaisten hyökkäysten kanssa. Kesken WJK:n hallinnan JPS pääsi kuitenkin kuin varkain iskemään ottelun avausmaalin. Huikean debyyttiottelun pelannut Riku Martikainen prässäsi tehokkaasti ja pallo ajautui Elias Huhtiselle rangaistusalueen sisällä. Elias siirsi puolustajan syrjään ja latasi pallon voimalla maaliin. WJK ei kuitenkaan takaiskusta lannistunut vaan peli jatkui todella tasaisena maalin jälkeen. Puolen tunnin kohdalla JPS joutui suorittamaan ensimmäisen pelaajavaihtonsa, kun loukkaantuneen Riku Lambergin tilalle vaihdettiin Kalle Palho. Samalla pelaajien paikat muuttuivat hieman, kun Lambergin paikan keskikentällä otti Ville Yliluoma, Kusti Tedesco siirtyi oikeaan laitaan ja Palho otti oman paikkansa hyökkäyksestä. Toisen puoliajan loppu oli tasaista vääntöä, mutta aivan puoliajan lopussa JPS osoitti jälleen tehokkuutensa maalin edessä. Juho Huttunen ja Kusti pyörittivät WJK:n puolustusta oikean kulmalipun tuntumassa. Pallo pelattiin lopulla Kustille, jonka upea keskitys leijaili maalivahdin yli kohti takatolppaa. Elias luki keskityksen maalivahtia paremmin ja osoitti maalintekijän vaistoa siirtämällä pallon maaliin rinnallaan. Näin JPS pääsi puoliajalle turvallisen tuntuisessa 2-0 johdossa.

Toinen puoliaika

Toinen puoliaika jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi, eli peli oli yhä todella tasaista. Kun toista puoliaikaa oli pelattu noin minuutti, JPS sai pelattua hyvän juoksupallon Eliakselle kohti vasenta kulmalippua. Elias taisteli pallon itsellensä ja malttoi nostaa päänsä ylös, jolloin hän näki Kallen vapaana rangaistusalueen rajalla. Elias lähetti millintarkan keskityksen rangaistusalueen rajalle ja Kallen pusku Warkaus JK:n maalin vasempaan nurkkaan oli todellista Eurogoals materiaalia. Kolmannen maalin jälkeen WJK pystyi yhä luomaan painetta JPS päätyyn, kunnes noin viisitoista minuuttia myöhemmin Elias tuhosi WJK:n toiveet sarjapisteistä lopullisesti. Ottelun hahmon Eliaksen kolmas ja JPS:n neljäs maali oli todella hämmentävä ja olisi voinut tiukemmassa pelissä aiheuttaa enemmänkin protestointia WJK:n leiristä. Pallo pelattiin oikealta kohti WJK:n rangaistusalueelta. Tilanne näytti WJK:n kannalta harmittomalta, sillä heillä oli neljä puolustajaa ja maalivahti Eliasta vastassa. Elias oli kuitenkin päättäväisempi kuin muut ja taisteli pallon itsellensä maalivahdin ja pelaajien lentäessä nurmen pintaan. Viimeistely oli jälleen takuuvarma, eli täysillä keskelle maalia. Neljäs maali katkaisi urheasti taistelleen WJK:n selkärangan ja hetken kuluttua Kalle sai pallon rangaistusalueelle Kustin syötöstä ja pääsi vapaasti kääntymään ja sijoittamaan pallon vasempaan alakulmaan. Ottelun lopussa JPS vielä kaunisteli lukemia, kun Juhon maagisesta kulmapotkusta vaihdosta kentälle tullut Erkka Pönni puski pallon maaliin.

Yhteenveto

Joukkueiden tasoero ei ollut niin suuri, kuin mitä numeroiden perusteella voisi päätellä. WJK tarjosi varsinkin ensimmäisellä puoliajalla Jipsille kunnon vastuksen ja paremmalla viimeistelyllä WJK olisi voinut siirtyä puoliajalle vähintään tasatilanteessa. Liukas kenttä aiheutti molemmille joukkueille hankaluuksia pelinrakennuksen suhteen, joten molemmat joukkueet usein ohittivat keskikentän pitkillä syötöillä. JPS:n joukkueesta löytyi useita onnistujia, kuten tehokas hyökkäyskaksikko Huhtinen & Palho, keskikentän pelinrakentaja Huttunen sekä puolustuksessa kunnostautunut Vainio.

JPS:n härkäviikot jatkuvat keskiviikkona 6.5 Regions Cupin merkeissä Seinäjoella, jossa vastaan asettuu ex-liigapelureilla varustettu Apollo. Seuraava sarjaottelu pelataan Viitaniemessä perjantaina 8.5 kello 19.15, kun JPS:n vieraaksi astelee kahdella voitolla kauden aloittanut PK-37. Tervetuloa kannustamaan Jipsi voittoon!