JPS - JoPS 1-0 (0-0): Riemastuttava voitto viimeisestä kotipelistä

JPS kohtasi lauantaina Itä- ja Keski-Suomen Kolmosessa sarjan toiseksi viimeisellä kierroksella JoPS:n eli Joensuun Palloseuran. Kyseessä oli samalla kauden viimeinen kotiottelu. Ennen ottelua JPS:llä oli takanaan kolme tappiotonta ottelua, mutta otteisiin, jotka tuottivat tasapelit SiPS:n ja Huiman vieraana ei todellakaan oltu joukkueen keskuudessa tyytyväisiä. Nyt Viitaniemen kotipyhätössä mielessä oli vain voitto. Kun otteluun saatiin vielä mitä kaunein ja aurinkoisin syysilma, olivat olosuhteet niin pelaajille kuin katsojille valmiina iloiseen futismatsiin.

Työt ja sairastumiset aiheuttivat sen, että JPS sai otteluun mukaan vain kaksi vaihtomiestä. No toisaalta keväällä oli käyty ryöstämässä pisteet Joensuusta ilman vaihtomiehiä, joten ei hätää sen suhteen. Joka tapauksessa JoPS osoitti alkuminuuteista lähtien, että esimerkiksi voitto paikallisvastustaja Riverballista lukemin 4-0 ei ollut sattumaa. Joensuulaiset lähtivät prässäämään rohkeasti ja usein JPS menetti pallon jo omalla kenttäpuoliskollaan. Pahimmat kauhunhetket ensimmäisellä puoliajalla nähtiin, kun JoPS:lle vihellettiin rangaistuspotku käsivirheen seurauksena. Pikakomennuksen avauskokoonpanoon Jori ”Jortsu” Lagerblomin työkiireiden vuoksi saanut Teemu ”Temppeli” Holopainen oli kuitenkin, taas kerran, siellä missä pitää. Eli syöksymässä kohti vasenta yläkulmaa ja tilanteena säilyi 0-0. Vähitellen myös jipsiläisten syötöt alkoivat napsumaan nopeammin ja tarkemmin kohti omia pelaajia ja ensimmäinen puoliaika kamppailtiin loppuun tasaisissa merkeissä. Parhaat maalipaikkansa JPS sai brassivahvistus Gustavo ”Kusti” Tedescon rynnistyksistä, jotka eivät kuitenkaan vielä ensimmäisellä puoliajalla tulosta tuottaneet. Tauolle lukemissa 0-0.

Toisella puoliajalla JPS:n syöttöpeli parani entisestään. Tilaa alkoi löytyä varsinkin laidoilta, koska JoPS ei jaksanut prässätä aivan ensimmäisen puoliajan malliin. Pelin edetessä kohti loppuaan lukemat olivat edelleen 0-0, vaikka paikkoja oli avautunut muun muassa Kustille, Juho ”Junnitz” Mäkiniemelle ja Lasse ”Kölnin jätkä” Saarelle. Kun pelikello näytti 84 minuuttia saatiin lopulta kotiyleisölle sitä kaivattua herkkua. JoPS:n hyökkäys saatiin katkaistua oman 16-alueen rajoilla, pallo pelattiin oikeaan laitaan Kustille, joka rynnisti omalta kenttäpuoliskolta asti vastustajan boksiin. Boksin laidalta hieno syöttö takaviistoon, josta Junnitz sai vapaasti niitata pallon alakulmaan. 1-0 hienolla vastahyökkäyksellä! Lopussa JoPS sai muutaman kerran pelattua pallon vaarallisesti Jipsin maalin edustalle, mutta maalivahti Temppeli oli jälleen ohittamaton. Näin ollen kahden hieman kaivelemaan jääneen vierastasapelin jatkoksi saatiin vihdoin täydet kolme pistettä. Ja mikä tärkeintä, hieno fiilis myöskin Viitaniemeen viimeistä kertaa tällä kaudella saapuneille JPS-faneille.

Kauden päätöskierros pelataan ensi lauantaina, jolloin JPS matkaa Varkauteen WJK:n vieraaksi.

Kokoonpano: Teemu Holopainen; Tom Korolainen, Joonas Heino, Tommi Taavila, Mika Halonen; Antti Kähärä (76 min), Santeri Paajanen (C), Simo Ihalainen, Juho Mäkiniemi; Lasse Saari, Gustavo Tedesco

Vaihdosta: Jori Lagerblom (76 min), Riku Lamberg