SC Riverball - JPS 1-3 (0-2): Upeat kolme pistettä tuliaisina helteisestä Joensuusta

Tänä iltana Lissabonissa pelattavan Champions Leaguen finaalin esiottelu pelattiin lauantai-iltapäivänä Joensuun helteisissä olosuhteissa Riverballin ja JPS:n välillä. Itä- ja Keski-Suomen Kolmosen kolmannen kierroksen ottelu päättyi toropaisten komeaan 3-1 taisteluvoittoon, joten täydet kolme pistettä kulkivat auringon lämmittämässä bussissa Jyväskylään. Näin ollen JPS otti kauden toisen vierasvoittonsa nousten sarjataulukossa kuuteen pisteeseen.

Ottelun ensimmäiset 15 minuuttia kulkivat kotijoukkue Riverballin hallinnassa Jipsiläisten opetellessa vielä ottelussa vetovastuussa toimineen Tom ”matkalla teen kandia” Korolaisen laatimaa 3-5-2 -taktiikkaa. Näennäisestä hallinnasta huolimatta kotijoukkue ei kuitenkaan päässyt kovinkaan hyville maalipaikoille ja totutun varmasti punaisten tolppien välissä torjunut Teemu ”paijaaja” Holopainen hoiti tarvittaessa vähäisetkin paikat.

Parinkymmenen minuutin jälkeen ote alkoi kääntyä selvästi JPS:lle rauhallisen pelinrakentelun ja organisoidun prässipelin tuloksena. Ottelun 23 minuutilla nähtiinkin ottelun ensimmäinen maali JPS-debytantti Tuomas ”en pysty hengittämään” Isterin voimakkaan puskun painuttua Riverball-maalin yläbörsään. Maalia alusti Jaakko ”askelharhautus ja kärkiralli” Ahokkaan komea keskitys, johon Isteri ajoi itsensä vain yksi ajatus päässään: ”Tästä pallo maaliin ja toropaisfanien piirtämien sydämien sisällä lukee tästä lähtien ’Tuomas’”.

Ensimmäisestä maalista ottelu ehti vanheta vain vajaat kymmenen minuuttia, kun ottelun selostaja huusi jälleen ”kyyyylllääää!!” JPS-maalin merkiksi. Tällä kertaa ensimmäisen maalin syöttänyt Ahokas asettui laukaisemaan vapaapotkua noin 25 metristä. ”Let the hip twist”-tyyppinen vauhti, pallo rennolla sisäkierteellä muurin yli etunurkkaan ja kädet kohti taivaalla paahtavasti polttanutta aurinkoa. Puoliajan viimeiset 15 minuuttia mentiin vielä vierasjoukkueen selvässä pallonhallinnassa, mutta lisämaaleja ei ensimmäisellä puoliajalla enää nähty.

Ottelun toinen puoliaika alkoi samanlaisissa merkeissä: pallo paistoi kuumasti taivaalla, mutta kentällä pallo pysyi paremmin toropaisten jaloissa. Uutta virtaa hohkavalle tekonurmelle saatiin noin ottelun 50 minuutilla, kun JPS-legenda Anton ”1500 euroa” Stützle puki etelän auringon ruskettaman ylävartalonsa peitteeksi Jipsin punaista korvaten todella vakuuttavan debyytin esittäneen Isterin. Tästä muutama minuutti ja tulostaululle tuli 0-3-lukemat. Koko ottelun kovan työn vasempana wing-backina tehnyt pelaajavalmentaja Korolainen ajoi näppärästi sisälle, tuikkasi ”no-look”-pystysyötön Juho ”pohjekramppi” Huttuselle, joka sijoitti Selectin varmasti verkon perukoille. Näin ollen JPS-historian maalitilastoihin saatiin toinen uusi nimi, sillä myös Huttunen sai pelipallon mukaan uran ensimmäisen JPS-maalin merkiksi.

Tämän todella tärkeän maalin jälkeen paine alkoi siirtyä pikku hiljaa punaisten kenttäpäätyyn, vaikka Stützle oli jo lähellä siirtää Jipsin neljän maalin johtoon terävällä 40 metristä lähteneellä kaukolaukauksella. Tällä kertaa pallo ei mennyt kuitenkaan maalille asti, ja Riverball säilytti vielä mahdollisuutensa pisteisiin. Auringon ja kuumuuden vaikutus alkoi näkyä tilannekovuuden vähenemisenä jyväskyläläisten keskikentällä, jolloin kotijoukkueelle syntyi runsaasti tilaa pallon siirtelyyn. Lopulta pienoisen hallinnan päätteeksi syntyikin 1-3-kavennusmaali noin 15 minuuttia ennen päätösvihellystä. Tämän jälkeen Riverball sai vielä muutaman maalipaikan, mutta lopulta helpottava loppuvihellys päätti ottelun Jipsin 3-1-vierasvoittoon.

12 pelaajalla ja bussikuskilla Joensuuhun matkannut JPS nappasi Joensuusta täten todella makoisan ja ansaitun voiton. Todella helteisessä kelissä pelattu ottelu kysyi jokaiselta pelaajalta kovaa asennetta ja taistelutahtoa, mihin jokainen punapaita vastasi sataprosenttisesti. Pienen tauon jälkeen toropaisten kokoonpanoon yllättävän hyvällä ja kaikkensa antaneella pelillä palanneen Eemeli ”työnhakija” Jokisen sanat kuvaavatkin hienosti lauantai-iltapäivän näytöstä: ”Kapealla mutta erityisen laadukkaalla materiaalilla todella upea taisteluvoitto!”

JPS:n kokoonpano: Teemu Holopainen; Tom Korolainen - Joonas HeinoErkka Pönni (C) – Jaakko Ahokas – Olli Vainio; Santeri Paajanen – Juho Huttunen – Eemeli Jokinen; Juho Mäkiniemi – Tuomas Isteri (v) (50 min Anton Stützle)