Toropaiset hoitivat viimeisen vierasreissun kunnialla

rn

JPS kohtasi kauden viimeisessä vieraspelissään sarjan häntäpaikalla käytännössä koko kauden viihtyneen Joensuun Palloseuran. Toropaisten valmistautuminen peliin oli vähintäänkin huippuluokkaa - olihan edellisestä ottelusta vierähtänyt ruhtinaalliset 39 tuntia. Tämä ei kuitenkaan ottelun lopputuloksessa näkynyt, sillä JPS korjasi täyden pistepotin Keski-Suomeen lukemin 0-4 (0-1).

rn

rn

Kokemus tuo varmuutta. Kujun "no-look" tyylinäyte. Miehen tehot 2+0.

rn

Kosteassa syyskelissä pelattu ottelu lähti liikkeelle punanuttujen hallinnassa. Erityisesti laidoilla viilettäneet Simo Kinnunen ja Eemeli Jokinen sekä heidän alapuolellaan Jonne Silonsaari ja Riku Lamberg pääsivät useaan otteeseen kokeilemaan keskityksiensä tarkkuutta. Lukuisista tekopaikoista huolimatta pallo saatiin ensimmäisen kerran rysään vasta 38 minuutilla. Viimeistelystä vastasi kokemuksen tuomalla varmuudella joukkueen nestori Ville Kujanpää, joka tikkasi Silonsaaren keskityksen päällänsä vastustamattomasti maalin takanurkkaan.

rn

Joukkueiden välinen tasoero alkoi toden teolla näkyä ottelun toisen puoliajan edetessä. Kotijoukkue onnistui luomaan vielä toisen puoliajan alussa muutamia maalipaikkoja, mutta epäonnistumisten myötä alkoivat nappulakengät tuntua liian raskailta. Toropaiset sen sijaan onnistuivat vielä kolmesti, joskin useampikin maalipaikka jäi vielä käyttämättä. Toisen maalin iski hyvässä syysvireessä oleva Kujanpää, joka sijoitti pallon varmasti reppuun Jokisen vapauttavan läpisyötön päätteeksi. Jokinen teki esityön myös kolmanteen maaliin. Mies eteni laidalla aina päätyviivalle asti ja syötti sieltä takaviistoon keskikentän keskustassa pelanneelle Lasse Saarelle, joka ei erehtynyt, vaan täräytti maanuoliaisen verkon perukoille. Neljäs maali oli kuin toisinto edellisestä ja jälleen asialla olivat samat miehet: Jokinen ja Saari. Poikittaissyöttö keskustaan, pallo haltuun ja sijoitus maalin etuylänurkkaan. Tämä jäi ottelun viimeiseksi, vaikka viimeisen vartin aikana toropaiset onnistuivat rakentamaan vielä lukuisia mehukkaita paikkoja. Ehkäpä herkullisin näistä siunaantui loppuminuuteilla piikkipaikalla häärineelle Erkka Pönnille, joka pääsi puolittaisen läpiajon seurauksena sijoittamaan pallon kohti maalia. Aitiopaikalta tilannetta todistanut Jokinen valmistautui jo maalijuhliin, kun maaliviivalle rynnännyt joensuulaispuolustaja onnistui siivoamaan pallon turvallisemmille vesille.

rn

rn

Pienistä loukkaantumisista kärsinyt Lasse venytti tänään kaksi osumaa.

rn

Rankka viikonloppu päättyi joka tapauksessa tyylipuhtaaseen voittoon, jonka ansiosta JPS taistelee vielä sarjan kolmannesta tilasta yhdessä Kufun kanssa. Ennen viimeistä kierrosta Kufu on edellä ainoastaan maalieron (2) turvin.

rn

JoPS - JPS 0-4 (0-1)

rn

38 min 0-1 Kujanpää (Silonsaari)

rn

48 min 0-2 Kujanpää (Jokinen)

rn

61 min 0-3 Saari (Jokinen)

rn

78 min 0-4 Saari (Jokinen)

rn

JPS: Teemu Holopainen - Jonne Silonsaari, Joonas Heino, Timo Eirola, Riku Lamberg - Simo Kinnunen (61 min Antti Neuvonen), Aapo Autio, Lasse Saari, Eemeli Jokinen, Ville Kujanpää (v) (88 min Erkka Pönni) - Justus Peitola (v)