Sarjakärki vei pisteet mukanaan

rn

JPS lähti Riverball-tappiosta sisuuntuneena haastamaan sarjakärki SiPS:iä, mutta vierasjoukkue osoittautui liian vahvaksi punanuttujen hyvästä taistelusta huolimatta ja vei lohkovoiton käytännössä varmistaneet pisteet mukaansa lukemin 0-2 (0-0).

rn

JPS pääsi peliin mukaan kohtuullisen vahvalla kokoonpanolla. Ainoastaan puolustuspäätä oli taas jouduttu rukkaamaan uuteen uskoon loukkaantumisten vuoksi ja puolustuslinjassa oli avauksessa kolme uutta miestä. Tällä ei kuitenkaan ollut merkitystä, vaan nimenomaan puolustuspeli toimi läpi ottelun melko mallikkaasti. SiPS aloitti ottelun vauhdikkaasti ja jo muutamin minuutin jälkeen se loi ensimmäisen tekopaikan. Vieraiden aktiivinen oikea laituri murtautui laidalta boksiin ja keskitti maalin eteen, missä hyökkääjä osui avopaikassa epäpuhtaasti palloon. Laukaus otti kimmokkeen JPS-pelaajasta ja päätyi boksin rajalle, mistä lähti uusi laukaus, mutta tämän Sami Myllymäki onnistui torjumaan. Jipsikin rakensi ensimmäisen tilanteen pian tämän jälkeen Lasse Saaren kautta, jonka keskitykseen pääsi Justus Peitola laukomaan, mutta veto suuntautui yli maalin. Seuraavat maalipaikat nähtiin noin 20 minuutin pelin jälkeen. Ensin vieraat pääsivät laukomaan boksin rajalta, mutta Myllymäki torjui jälleen hyvin ja käynnisti saman tien nopean vastahyökkäyksen. Aapo Autio kuljetti pallon pitkän matkan ja lopulta syötti Peitolalle, jonka ensimmäinen kosketus epäonnistui hieman ja laukaus lähti vaikeasta asennosta päin maalivahtia. Lopun ensimmäisestä jaksosta SiPS painosti ja loi muutaman hyvän tilanteen, mutta Myllymäki hoiti nämä mallikkaasti. Tauolle siirryttiin siis kiikarilukemissa.

rn

Toinen jakso jatkui edelleen vieraiden painostuksella. 50 minuutin kohdalla Myllymäki joutui jälleen töihin, kun SiPS-peluri lähetti komean laukauksen noin 25 metristä, mutta Myllymäki oli valppaana ja torjui pallon tolpan juuresta. 56 minuutin kohdalla vieraiden painostus vihdoin palkittiin. SiPS sai kulmapotkun, joka purettiin huonoon paikkaan keskelle boksin ulkopuolella, jossa lohkon maalitilastoa johtava Juha-Antti Rissanen otti pallon rinnallaan haltuun ja laukoi Selectin komeasti aivan maalin yläkulmaan. Muutama minuutti johtomaalin jälkeen vieraat pelasivat komean vastahyökkäyksen, joka muutaman syötön jälkeen päättyi laukaukseen pilkun kohdilta, mutta tilanteen pelasti Joonas Heino komealla liu’ulla. Tämän jälkeen kotijoukkue sai lisää virtaa peliinsä vieraiden ehkä hieman passivoituessa ja otti peliä haltuunsa. 70 minuutin kohdalla tasoitusmaali oli todella lähellä. Riku Lamberg lähetti kierteisen vapaapotkun lähes keskiviivalta boksin sisään, missä peliväline pääsi kerran pomppaamaan, jonka jälkeen Timo Eirola ehti palloon ennen maalivahtia ja puski sen yläriman alaosaan. Muutama minuutti tästä ja Lamberg laukoi aivan samankaltaisen vaparin. Taas pallo pääsi pomppaamaan boksissa ja oli jo matkalla maaliin, mutta maalivahti pelasti tilanteen torjumalla pallon yläkulmasta. Pian tämän perään Eemeli Jokiselle pelattiin pystypallo laidalla, mistä Jokinen leikkasi boksin sisään ja laukoi, mutta veto suuntautui päin maalivahtia. Kymmenen minuuttia ennen loppuvihellystä vieraat onnistuivat kesken JPS-painostuksen iskemään ratkaisumaalin harmittavalla tavalla. Kulmapotkun jälkeen SiPS-peluri meni minimaalisen kontaktin jälkeen helposti maihin ja pallo vietiin pilkulle. Rankkarin aiheuttaneen Simo Kinnusen kädet olivat toki SiPS:in miehen selässä, joka haistoi tilanteen hyvin kun huomasi että keskitys menee pitkäksi ja filmasi rankkarin taitavasti. Henri Jäderholm iski pallon pilkulta varmasti maaliin. Maalin jälkeen kotijoukkue ei saanut enää uutta vaihdetta päälle ja näin JPS kärsi kauden ensimmäisen kotitappion sarjapeleissä.

rn

JPS pelasi melko hyvän ottelun, mutta on todettava, että vastassa oli paras joukkue, mikä yhdistetyssä Itä- ja Keski-Suomen Kolmosessa on pelannut. SiPS:iä vastaan on erittäin vaikeaa rakentaa peliä, koska he iskevät heti pallonmenetyksen jälkeen todella hanakasti prässin päälle ja jaksavat tehdä tätä koko 90-minuuttisen.  Joukkue näytti nyt, että he pärjäävät myös ilman liigavahvistuksia.

rn

Jipsin saumat sarjan kärkisijoihin ovat menneet, mutta pelejä on vielä jäljellä. Seuraava kotiottelu on perjantaina 14.9 klo 19.15, kun vieraaksi saapuu Kuopiosta Zulimanit. JPS hävisi kevätkierroksen ottelun Zuluja vastaan, joten nyt on revanssin paikka.

rn

JPS – SiPS 0-2 (0-0)

rn

56 min 0-1 Rissanen

rn

80 min 0-2 Jäderholm rp

rn

JPS: Sami Myllymäki (v) (83 min Teemu Holopainen) – Jonne Silonsaari, Joonas Heino, Timo Eirola, Alejandro Ylönen (48 min Antti Neuvonen (89 min Ville Kujanpää)) – Lasse Saari (v), Riku Lamberg, Simo Ihalainen (64 min Simo Kinnunen), Eemeli Jokinen (v), Aapo Autio (v) – Justus Peitola