FCV-JPS
rn
rn
rn

JPS kohtasi elokuisen perjantai-illan kamppailussa tutun paikallisvastustajansa FC Vaajakosken. Erinomaisella Vaajakosken stadionin nurmella käyty kamppailu päättyi lopulta JPS:n taisteluvoittoon lukemin 2-3 (1-1), vaikka toropaiset joutuivat lähtemään matkaan ilman ainuttakaan pelikuntoista vaihtomiestä.

rn

"Kyllä jalkapalloilijan sielu lepää, kun saa pitkän tauon jälkeen astella vastaleikatulle ja erinomaisessa kunnossa olevalle nurmelle." Näin ajattelivat varmasti kaikki soturimme, jotka Vaajakosken stadionin viheriölle kirmasivat. Vierasjoukkue JPS tuli Vaajakoskelle hyväkuntoisena, mutta hieman raajarikkoisena, sillä viime hetkien sairaustapaukset ja loukkaantumiset pakottivat joukkueen lähtemään otteluun ilman pelikuntoisia vaihtomiehiä. Tämän ei kuitenkaan annettu häiritä valmistautumista ja sitä hyvää fiilistä, joka joukosta huokui. Itse ottelusta muodostui maalirikas ja pallo löysikin tiensä rysään yhteensä viisi kertaa. Ensimmäisellä puoliskolla nähtiin kaksi maalia - yksi molempiin päihin. Maalinteon aloitti tällä kertaa vierasjoukkue noin vartin kohdalla, kun jo viimeistelyharjoituksissa väläytellyt Ville Kujanpää puski pallon vaikeasta asennosta huolimatta tyylikkäästi verkon perukoille. Erinomaisesta tarjoilusta vastasi Antti Vanhala. Kotijoukkue tuli kuitenkin tasoihin ottelun 41 minuutilla toropaispuolustuksen herpaantuessa. Kujanpää väläytteli vielä piilevää pääpelitaitoaan aivan jakson viimeisillä minuuteilla, mutta tällä kertaa pallo pysähtyi maalin kehikkoon.

rn
rn
rn
FCV-JPS
rn
rn

JPS karkasi heti toisen jakson alussa 1-2 johtoon kymppipaikalla hyvän ottelun pelanneen Lasse Saaren viimeistellessä päivän ensimmäisen maalinsa. Maali syntyi miehen oman pallonriiston jälkeisestä läpiajosta. Pallo haltuun, tiukka spurtti ja tyylikäs sijoitus ulkosyrjällä tolpan kautta alanurkkaan. Vajaa 10 minuuttia myöhemmin JPS siirtyi jo 1-3 johtoon ja jälleen asialla oli herra Saari. Tilanne syntyi vasempana laiturina hyviä otteita esittäneen Alejandro Ylösen esityöstä. Hän pudotti pallon takaa tulleelle Antti Vanhalalle, jonka millintarkka keskitys löysi jälleen tiensä maalin edustalle, josta Saari pääsi tuikkaamaan nahkakuulan sisään. Videotarkastuksen perusteella maalista myönnettiin vielä syöttöpiste Kujanpäälle, joka oli etunurkalla jatkamassa keskitystä takaa tulevalle Saarelle.

rn

Turvallisen tuntuinen kahden maalin johto ei kuitenkaan kestänyt kuin muutamia minuutteja, sillä Vaajakoski iski 67 minuutin kohdalla. Kavennusmaalin jälkeen JPS-leiri oli hieman huolestunut, sillä 2/3 pelistä oli vielä pelaamatta, eikä kentälle voitu heittää enää tuoreita juoksuvoimaisia miehiä. Toropaislauma osoitti kuitenkin sekä fyysisen että henkisen vahvuutensa ja säilytti johtonsa loppuun saakka.

rn

Rosteri oli kapea, mutta sitäkin yhtenäisempi. Pelissä oli paljon positiivisia elementtejä, esimerkiksi parissa edellisessä matsissa nähtyjä luokattomia syöttövirheitä ei juuri tullut ja palloa siirreltiin sähäkästi ja varmasti kaverilta toiselle. Toki nurmi uutena alustana aiheutti hieman vaikeuksia, mutta ei ratkaisevasti. Otteluun valittu uusi kärkipari Saari-Kujanpää lunasti odotukset erinomaisella esityksellä. Myös vasemman puolen laiturit Vanhala-Ylönen pelasivat kiitettävin arvosanoin. Ilahduttavaa, mutta toisaalta haikeaa, oli seurata Kimmo Väreen peliä oikealla laidalla, sillä viimeaikaisista hyvistä otteista huolimatta seurajohto on päättänyt lähettää miehen kauko-itään tutustumaan paikalliseen voittamisen kulttuuriin.

rn

FCV - JPS 2-3 (1-1)

rn

17 min 1-0 Kujanpää (Vanhala)

rn

42 min 1-1 Leskinen

rn

52 min 1-2 Saari

rn

60 min 1-3 Saari (Kujanpää)