Botnia - JPS 5-3 (2-0) SC-Finaali

JPS lähti Helsinkiin metsästämään toista Suomen Cupin voittoa. Vastassa oli tämän kauden tappioton joukkue Botnia, jolle Cupin voitto olisi ensimmäinen. Jipsin miehistöstä puuttuivat hyvä pelin loppiaisena Porvoossa pelannut Lasse Tammilehto sekä Oulussa loukkaantunut Tuomas Rintala.

JPS lähti ennakkoluulottomasti haastamaan suosikkia. Jo ensi minuutilla avautui hyvä maalipaikka, joka kuivui kuitenkin kulmalyönniksi. 3min. kohdalla Tero Määttälä lyö kaaren tuntumasta ja veto yllättää hiukan maskissa olleen Aatu Valtosen. JPS hyökkäsi ja oli jonkin verran enemmän pallossa ensimmäisen vartin aikana. Mitä pitemmälle peli eteni, sitä enemmän alkoi sinipaitaisten hyökkäykset vyöryä kohti JPS:n maalia. Valtonen esitti muutaman hyvän torjunnan. JPS:n paras paikka tuli kun Nico Nevalainen luistelee karkuun Botnian puolustukselta. Nevalainen ajautui pieneen kulmaan ja Botnia-vahti Juuso Tervonen piti hyvin etukulman kiinni. 35min kohdalla Tuomas Määttä ajaa maalille ja syöttää hyvin Jimi Heinoselle, joka ohjaa pallon tyhjään maaliin. Tauolle mentiin Botnian johdossa 2-0.

Heti toisen jakson alkuun JPS tuli vahvasti. Mikko Rytkönen lyö pitkän, jonka Nico Nevalainen ottaa hyvin alas. Tervonen peittää Nicon maalintekoyrityksen. Paluupallon tulee ahneimmin Riku Hämäläinen, joka harhautellen vie pallon Botnian pussiin. Minuuttia myöhemmin Botnia saa rangaistuslyönnin, jonka Tuomas Määttä lyö varmasti ohi Valtosen. Pari minuuttia myöhemmin Rytkönen lyö pitkän ja Atte Hänninen karkaa Botnian puolustukselta kaventaen tilanteeksi 3-2. Tunnin pelin kohdalla Botnia saa jälleen rankkarin. Tällä kertaa Tuomas Määttä ampuu päin Valtosta. Valtoselta tuli tämän jälkeen jälleen tukku hyviä torjuntoja. JPS sai pari jäähyä ja juuri kun toinen oli loppumassa Botnia menee 4-2 johtoon. Vapaalyönnin jälkitilanteesta Samuli Majamäki niittaa hyvän kudin ylänurkkaan. Viimeisen kympin alkaessa JPS-palkittu Nico Nevalainen pujottelee vauhdilla. Nico kaadetaan ja Rytkönen kaventaa pilkulta Jipsin jälleen maalin päähän 4-3. Jälleen minuutti ja Majamäki vapauttaa paitsion rajamailta Botnia-palkitun  Määttälän, joka harhauttaa hallitusti Valtosen. JPS löi lopun pitkää lumisateen yltyessä. Botnia siivosi maalinedustansa hyvin ja parit lyöntipaikat sujahtelivat ohi tai Tervosen hanskoihin. Näin Botnia pääsi juhlimaan Suomen Cupin voittoa numeroin 5-3.

JPS pisteet: Mikko Rytkönen 1+1, Riku Hämäläinen 1+0, Atte Hänninen 1+0, Nico Nevalainen 0+1.mv. Valtonen.

Kulmat:  Botnia  5   JPS 4

Jäähyt:  Botnia --    JPS 40min.

Erotuomarit: Tuhkanen - Gustafsson- Kyllönen