JPS - Akilles 6 - 9 (1-4)

Tämän kauden kuumimpiin mestarisuosikkeihin kuuluva Porvoon Akilles saapui Viitaniemeen revanssimielellä, olihan JPS voittanut Suomen Cupissa tällä kaudella porvoolaiset 4-2.

Ottelu alkoi Akilleksen komennossa, jo kolmen minuutin kohdalla Andreas Flink kävelee JPS-puolustuksen läpi tilanteeksi 0-1. Reilun vartin jälkeen Rasmus Lindqvist lyö kulmasta 0-2. Läpi ottelun hyvin palloa ylös tuonut ja älykkäitä syöttöjä jaellut Ville-Veikko Angeria passa tekopaikan Lindqvistille, joka kiittää tilanteeksi 0-3. Akilleksen alakerran pikku virheestä karkaa Nico Nevalainen tehden varmasti 1-3, mutta vain minuutti myöhemmin kuittaa Akilles-palkittu Flink puoliaikanumeroiksi 1-4. JPS maalissa taistellut Aatu Valtonen pelasti pari varmaa maalipaikkaa avausjaksolla. Kotijoukkue oli selvästi jäljessä, varsinkin syöttöpelissä. Akilles liikutti palloa ihailtavalla varmuudella ja loi vaarallisia tilanteita tiheään.

Toiselle jaksolle JPS muutti hieman ryhmitystä ja kaivoi sisua pelaamiseensa. JPS kaventaa, kun hyvän hyökkäyksen päätteeksi maalinedustahässäkästä käy Joel Pöntinen tuikkaamassa tilanteeksi 2-4. Mikko Rytkösen jäähyn aikana Sami Laakkonen vie vieraat 2-5 johtoon. Sitten Jaakko Manniselta loistava päätypeli ja nappisyöttö Miika Putkoselle, joka pistää nätisti pallon verkkoon. Näin JPS oli jälleen kahden maalin takaa-ajo asemassa. Viimeisen vartin alkaessa sattui Jipsille musta hetki. Akilles takoi reilussa viidessä minuutissa kolme maalia ja karkasi lopullisesti voittoon. JPS jaksoi kuitenkin sinnikkäästi loppuun asti. JPS-palkittu Jaakko Manninen kerran ja Nico Nevalainen  kahdesti heiluttivat vielä Akilleksen maaliverkkoa. Laakkosen rankkarimaali lisäsi vielä vieraitten maailmäärän yhdeksään.

Nico Nevalainen iski kypärätempun

Akilles ansaitsi pisteet varmalla ja liikkuvalla pelillään paikalle saapuneiden Akilles-fanien iloksi. JPS teki kuusi maalia, mutta omiin meni tänään liikaa. Puolustuspelin tiukentaminen onkin pääteemana, kun joukkue matkaa heti aamulla Helsinkiin, IFK:n vieraaksi.

JPS pisteet: Nico Nevalainen 3+0, Miika Putkonen 1+1, Jaakko Manninen 1+1, Joel Pöntinen 1+0, Tuomas Rintala 0+1 ja Riku Hämäläinen 0+1. MV. Valtonen

Kulmat: JPS  2   Akilles 7

Jäähyt: JPS 30min  Akilles 20min.

Erotuomarit: Pyysing - Oksanen - Kaijansinkko