JPS - Veiterä 1 -7

JPS kohtasi lauantai-iltapäivän pelissä Lappeenrannan Veiterän. Veiterä majailee sarjassa tällä hetkellä kuudentena, kun taas JPS tippui sijan verran neljänneksi. Ottelun lähtökohdat olivat kotijoukkueelle vaikeat, koska kokoonpanosta puuttuivat flunssan tai loukkaantumisien vuoksi Otto Töytäri, Atte Hänninen, Mikko Tammilehto, Pirkka Lahtinen  ja Mikko Rytkönen. Reservistä nostettiin pelaavaan kokoonpanoon Lasse Tammilehto, Nico Nevalainen ja Joel Pöntinen. Lämpötila oli nollan rajamailla ja lunta tuprutteli hiukan ennen pelin alkua, mikä sai jään hieman nihkeäksi.

Ottelun alussa Veiterä kontrasi vaarallisesti vastahyökkäyksistä saaden monta tilannetta Ville-Matias Lammin vartioimalle Jipsin maalille. Kotijoukkueen pelinrakentelu oli näennäistä eikä vaarallisia paikkoja saatu luotua Veiterän maalille. Erän puolessa välissä JPS:n Tuomas Rintala sai Veiterän pelaajan mailasta kasvoihinsa ja naama aukesi niin, että mies jätti kentän paikkauksen ajaksi. Tilanteesta ei tuomittu Veiterälle jäähyä, vaikka tilannetta seurasi vierestä ottelun päätuomari. Toinen loukkaantuminen sattui, kun Ville Uttia taklattiin sillä seurauksella, että hän sai puujalan ja jätti ottelun kesken. Ensimmäinen erä olisi voinut päättyä Veiterän muutaman maalin johtoon, mutta kotijoukkueen onneksi tauolle mentiin 0-0 tilanteessa. Ville-Matias Lammi pelasi varmasti kotijoukkueen maalilla torjuen kaikki Veiterän useista yrityksistä.

Toisessa erässä Veiterän vahva pelinhallinta tuotti tulosta, kun vierasjoukkue naputteli maalin toisensa jälkeen. JPS ei saanut missään vaiheessa peliä kontrolliin ja virheitä sattui sekä yläkerran että alakerran puolustuspelissä. Oma pelinrakentelu oli tehotonta, kun vastustaja valui alta pois eikä tilanteita saatu saatettua vaarallisiksi maalintekopaikoiksi. Syöttöjen laatu oli heikkoa ja voittamisen halu ei näkynyt joukkueesta missään vaiheessa. Kotijoukkueen ainoan maalin löi rangaistuslyönnistä Santeri Laitinen. JPS:n valopilkku oli ensimmäisen jakson "Vilkku".

JPS pisteet: Santeri Laitinen 1+0 mv. Lammi

Kulmat: JPS 8  Veiterä 5

Jäähyt:  JPS 20 min.  Veiterä  20min.

Erotuomarit: Niiranen- Laukkanen - Buure

Toivottavasti JPS:n kauden heikoin peli oli tänään. Tästä ei voi muuta kuin parantaa, mutta töitä on tehtävä, jos joukkue meinaa ottaa pisteitä viikon päästä pohjoisen kiertueella ToPV:ta ja OLS:sia vastaan.