HIFK - JPS 4 - 4 (2-1)

Helsingin vierailun ensimmäinen peli oli viime kauden Suomen mestaria vastaan. JPS ei ole pystynyt kukistamaan ainakaan kahteentoista viimeiseen kohtamiseen HIFK:iä ja onko siinä Bandyliigan historian aikana onnistunut kovinkaan montaa kertaa. No, eipä se onnistunut vieläkään, sillä pisteet tasattiin värikkäiden vaiheiden jälkeen numeroin 4-4.

JPS aloitti avausjakson hyvällä sykkeellä, mutta maalia saatiin odotella lähes puolituntia. Santeri Laitisen aivan mahtava ylänurkkakuti paristakympistä avasi maalihanat. JPS jäähyili avausjaksolla peräti 40 minuutin arvoisesti ja tämä sotki ymmärrettävästi vierasjoukkueen kuviota. HIFK:n parhaisiin lukeutunut JPS-kasvatti Joni Vuopio tasoittaa tilanteeksi 1-1. Harmittavan yhteentörmäyksen seurauksena HIFK:n Tommi Paajanen loukkaantui ja siitä syntyneellä neljän minuutin lisäajalla Aku Ojanen vie kotijoukkueen 2-1 taukojohtoon kahden miehen ylivoimalla.

Toisen jakson alkuminuuteilla HIFK-puolustus joutuu kaatamaan karkumatkalla olleen  Mikko Böhmin ja rangaistuslaukauksen ampuu varmasti maaliin Mikko Rytkönen. Sitten näyttää HIFK karkaavan väkisin voittoon. Niclas Borenius lyö takakulmaan 3-2 ja Vuopio niittaa rankkarista 4-2. JPS hienokseltaan hallitsi ottelun loppua ja se palkittiin. 74min kohdalla Laitinen lyö jälleen tulisesti. HIFK-vahti  torjuu vaivoin ja pallo jää pomppimaan maalin eteen, josta väkkäränä paikalle kiitänyt  Anssi Hänninen pistää sen verkkoon. Kymmenen minuuttia myöhemmin Jipsillä oli  jälleen hyvä hyökkäyskuvio, jonka päätteeksi Joonas Hjelt lyö.Reboundissa tällä kertaa uransa kolmatta Bandyliiga otteluaan pelannut 29-vuotias Pirkka Lahtinen, joka sai pallon muistoksi ensimmäisestä liigamaalistaan.

Pirkka Lahtinen tekaisi ensimmäisen Bandyliigamaalinsa!

Päävalmentaja Tammilehto kiitteli joukkuetta hyvästä noususta ja piti lopputulosta oikeutettuna, vaikka kahteen pisteeseenkin oli mahdollisuuksia. - Hyvä kansallisen tason liigaottelu. Kova tempo sekä intensiivistä yritystä puolin ja toisin; sanaili "Elli" taiston tauottua.

HIFK:n Vuopion lisäksi kannattaa mainita hyvin peliä rakennellut Timo Arjanko. Molempien joukkueiden maalivahdit olivat jälleen joukkueensa kantavia voimia.

JPS:n alku oli hyvä, mutta turhat jäähyt sotkivat liikaa avausjaksoa. Toisen jakson taistelu riitti tällä kertaa pisteesen. Pelit jatkuvat Oulunkylässä sunnuntaina Botniaa vastaan. Kunhan pari miestä saadaan paikattua ensiavussa, niin taas ollaan valmiina pistejahtiin.

JPS pisteet: Santeri Laitinen 1+1, Anssi Hänninen 1+1, Mikko Rytkönen 1+0, Pirkka Lahtinen 1+0 ja Joonas Hjelt 0+1. MV. Valtonen

Kulmat:  HIFK   3     JPS 3

Jäähyt:  HIFK 30min.  JPS 50min.