JPS-Jippo/2: 1-1

JPS ja Jippo/2 jakoivat pisteet kun joensuulaiset onnistuivat tasoittamaan ottelun yliajalla. Kovasti taistellut Toropaisryhmä lähti ottelusta pettynein mielin kohti kotia. Jippo/2 oli hyvä joukkue ja ansaitsi pisteensä, mutta loppuhetken tasoitus oli kovin karvasta.

Kaakkois-Suomen kolmosessa pelaavan Kouvolan Susien pelaajavalmentaja Janne Patjas kommentoi seuraavilla sanoilla heidän alkukauttaan:  "Kun hävittiin ensimmäinen peli, minua hävetti. Kun pelattiin seuraava peli tasan, minua v***tti. Tämän pelin jälkeen olen lähinnä surullinen. Masentava tilanne. Itkettää." Näihin identtisiin tunnelmiin on helppo yhtyä myös JPS-leirissä.

Alkukausi on ollut tulosten varjossa tuskallinen ja JPS:n joukkuehenkeä ja uskoa omiin kykyihin koetellaan nyt kovalla kädellä. 

Vaikeina hetkinä ne pelimiehet kuitenkin punnitaan ja itsesääliin ja jossitteluun on turha lähteä enempää rypemään. Siihen on pakko uskoa, että kyllä niitä pisteitä alkaa tulemaan. JPS:lla on paras porukka vuosiin ja potentiaalia on vieläkin parempaan. Kunhan saadaan lumipallo pyörimään, niin se pyöriä minkä tahansa joukkueen yli niin cupissa kuin tässä sarjassa.

Itse ottelusta sen verran, että ensimmäinen puoliaika oli JPS:n suvereenia hallintaa. Jari Partio iski vaparista komeasti JPS-uransa ensimmäisen maalinsa. Toisella puoliajalla Jippo pääsi paremmin peliin mukaan. Maalivahti Viinikainen pelasi kuitenkin hienon pelin ja pelasti monta tilannetta. Yliajalla JPS:n hyvin taistellut puolustus repesi ja Erkki Laakkonen tasoitti ottelun 1-1:een. Seuraavaan aloitukseen ottelu sitten loppuikin. Toisella puoliskolla myös JPS:lla oli paikkansa, mutta Ville Kujanpään tolppalaukausta lähemmäksi ei päästy. 

Tasapeli oli kenties oikeutettu tulos. Tapa jolla se tuli oli kuitenkin liian brutaali herkän ihmismielen käsiteltäväksi. Myös valmennusjohto ottaa osansa vastuusta ja pohtii kaikkien vaihtojen käyttöä entistä enemmän jatkossa. Vaihtomiehiin peli ei tosin ratkennut, vaan he pelasivat oikein hyvin.

Sunnutaina taistellaan taas joensuulaisia vastaan, kun Vehkalammen leikkikentälle saapuu JoPS. Palloseurojen kohtaaminen alkaa klo 16.00

JPS: Viinikainen; Sopanen, Heino, Häyrynen, Kankkunen; Partio (Haapanen), Pehkonen (Raatikainen), Nissinen (Lahtinen), Salakka(Ylönen), Huhtiniemi(Karjalainen), Uusi - Hakala (Kujanpää)

-JJ-


Näytä lisää uutisia