FCV murskasi JPS:n

FCV näytti miksi se pelaa divisioonaa korkeammalla kuin JPS. Selvät 7 - 0 (3 - 0) numerot eivät jättäneet selittelyille varaa. FCV oli juuri sen verran edellä liikkeessä ja kaksinkamppailuissa kuin mitä pykälää korkeammalla pelaavan joukkueen pitääkin olla. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla helpotkaan syötöt eivät menneet omille ja sitä kautta pelaamisesta tulee nopeasti vaikeaa.

JPS:lta puuttui seitsemän sopimusta tehnyttä pelaajaa, mutta se ei selitä tappiota. Liikkeelle saatiin 18 pelaajan ryhmä, jolla olisi pitänyt pystyä vähintään hiukan kauniimpiin numeroihin. Enemmän tappiota sen sijaa selittää se, että JPS siirtyi ison kentän harjoitteluun vasta kuluneella viikolla. Se näkyi pelissä varsinkin ensimmäisellä puoliajalla siinä, että esim. yhtään puolenvaihtoa ei nähty.

Ensimmäisellä puoliajalla JPS oli todella jyrän alla ja FCV:n tiukka prässi puristi JPS-puolustuksen useisiin pallonmenestyksiin. Paikkoja Vaajakoskella oli vaikka kuinka paljon, mutta maalivahti Marko Viinikainen piti numerot 3-0:ssa.

Toisella puoliajalla JPS pääsi huomattavasti paremmin peliin mukaan ja sai myös omaa pallollista peliään toimimaan. Palloa pelattiin enemmän pitkänä kohti kookasta kärkiparia Uusi - Hakala - Ahokas ja se tuottikin monta vaarallista maalipaikkaa. Maaleja ei kuitenkaan JPS - ryhmä saanut aikaiseksi. Huomattavasti tasaisemmasta puoliajasta huolimatta FCV:n punapaidat tekivät maaleja peräti neljä kappaletta ja korjasivat koko potin numeroin 7-0. Toisen puoliajan perusteella luvut eivät kertoneet koko tarinaa, tosin ensimmäisen puoliajan jälkeen FCV olisi voinut hyvin johtaa peliä 7-0.

JPS:sta hyvin onnistuivat toisella puoliajalla toppariksi tullut Lauri Tikkanen, kärjessä ahertanut Jaakko Ahokas, keskikentällä peliä rauhoittanut Sampo Pehkonen sekä laidalla yritteliäästi pelannut A-J Noronen. Myös maalivahdit Viinikainen ja Tranberg onnistuivat hyvin numeroista huolimatta.

FCV - ottelu oli kova koitos JPS:lle ja siitä on otettava oppia tulevaan. Kunhan Jipsi saa lisää treeniä isommalla kentällä, niin peli lähtee kehittymään siihen suuntaan mitä sen isolla kentällä pitäisi olla. Reilun viikon päästä JPS kohtaa BET:n jolloin varmasti nähdää jo paljon paremmin futsaltavoista irtipäässyt JPS.

JPS: Viinikainen, Sopanen, Häyrynen, Heino, Heinonen; Vanhala, Partio, Hautala, Hanhela; Uusi - Hakala, Kujanpää. Vaihdosta: Karjalainen, Noronen, Ahokas, Pehkonen, Haapanen, Tranberg, Tikkanen, Kankkunen