Cup-viikonloppu paketoitu - tuloksena lohkon kolmas sija

JPS päätti Cup-viikonlopun kahteen otteluun sunnuntaina. Vastassa olivat Akilles ja HIFK.

Kotimaisen jääpallokuaden avaustapahtuma, Suomen Cupin toinen alkulohko, päättyi Jipsin osalta sunnuntaina. Vastassa olivat Porvoon Akilles sekä Helsingin IFK.

Akilles kohdattiin jo aamulla yhdeksältä. Lauantaina peleihin vaikuttanut lumisade kiusasi joukkueita vielä aamulla, eikä matsia aivan parhaalla jäällä päästy pelaamaan.

Akilles kuuluu sarjan ennakkosuosikkeihin, joten JPS sai nyt hyvän mittarin syyskunnostaan. Heti aamusta oltiinkin hyvin hereillä, ja Riku Hämäläinen laittoi Jipsin johtoon vajaan kymmenen minuutin kohdilla.

JPS pelasi avausjaksolla muutenkin kelvollisesti, mutta porvoolaiset pääsivät muutaman kerran rokottamaan jipsiläisten omista virheistä. Taukolukemat olivat Akilleksen hyväksi 2-1.

Myös toisen jakson alkuun JPS tuli hyvin, mutta maaleja ei saatu. Ottelun loppua kohden Akilles sai taas otetta pelistä, ja naputteli vielä pari maalia kulmalyönnistä ja rankkarista. Loppulukemat Akillekselle 4-1.

Iltapäivällä vastaan tuli HIFK. Ottelussa ei kilpailullista panosta ollut, kun Akilles oli jo varmistanu lohkovoiton. Peli päästiin kuitenkin pelaamaan hyvässä talvisäässä puhtaalla jäällä, joten tarjolla oli hyvää syysharjoitusta molemmille joukkueille.

Avausjakso oli pitkälti JPS:n hallintaa, ja pallo saatiin maaliin kahdesti, Lasse Tammilehdon ja Nikke Tuhkasen toimesta.Taukolukemat olivat 2-0, ja toisen jakson alussa Jasu Koljonen kasvatti johdon jo kolmeen maaliin.

Tämän jälkeen helsinkiläiset saivat hyvän vaihteen päälle, ja painelivat reilussa kympissä rinnalle ja yhdellä maalilla ohi. Vielä aivan lisäajan loppuhetkillä Jasu toi Jipsin tasoihin, ja täysi peliaika päättyi lukemiin 4-4. Lohkosijoituksen ratkaisemiseksi ammuttiin vielä rankkarit, joissa HIFK oli varmempi.

Näin Oulun Cup-viikonlopusta tarttui tilille kaks voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio. Tärkeintä antia oli kuitenkin jälleen uudistuneen joukkueen saama kehitys ja kokemus sarjakauden lähestyessä.

Nyt joukkue pääsee alkavalla viikolla harjoittelemaan Jyväskylässä Viitaniemen kotijäälle. Lähiaikoina ilmoitellaan myös mahdollisista harjoitusotteluista.

Bandyliiga käynnistyy kolmen viikon päästä kotiavauksella, kun viime kevään loppuottelun uusinnassa 23.11. Veiterä saapuu vieraaksi Jyväskylään. 


Näytä lisää uutisia