Voitokas avauspäivä Suomen Cupissa

Suomen Cup käynnistyi lauantaina kahdella voitolla

JPS pääsi avaamaan kotimaisen jääpallokauden, kun Suomen Cupin alkuturnaus käynnistyi lauantaina Oulussa. Avauspäivänä Jipsillä oli vastassa pohjoisen joukkueet Oulun Luistinseura ja torniolainen LRK.

Aamupäivän ottelu OLS:n kanssa oli tasainen vääntö lumisessa kelissä. Turnausta isännöivät oululaiset avasivat maalihanat avausjakson puolivälissä. JPS kuitenkin järjesteli vastustajan maalille ahkerasti tekopaikkoja, ja lopulta tasoitus syntyi ennen taukoa Riku Hämäläisen toimesta.

Toisen jakson alussa oululaiset karkasivat jälleen johtoon, mutta pian Lasse Tammilehto tasoitti jälleen lukemat. Pian Lasse osui vielä toistamiseen kulmasta, ja JPS oli napannut johtopaikan itselleen. Paikkoja lisämaaleihin tarjoiltiin, mutta vasta lisäajalla Riku laittoi pallon maaliin rangaistuslyönnistä. OLS kavensi vielä viimehetkillä, mutta JPS voitti avausmatsin maalein 4-3.

Toisessa ottelussa illalla vastassa oli torniolainen LRK. Lumisade jatkui edelleen, ja pitkät lyönnit ja ilmapallot olivat olennaisessa osassa. Torniolaiset saivat otteluun salama-alun, ja johtivatkin jo kahdeksan peliminuutin jälkeen 0-2.

Jyväskyläläiset eivät tästä lannistuneet, vaan painelivat tasoihin ja ohi vielä avausjakson aikana. Riku maalasi kahdesti ja Lasse ja Jarno Eronen kertaalleen, ja taukolukemat olivat Jipsin hyväksi 4-2.

Toisella jaksolla JPS ei torniolaisille saumaa antanut, vaan naputteli taululle vielä viisi maalimerkintää lisää. Lasse osui vielä kertaalleen, ahkerasti töitä kärjessä tehnyt Jasu Koljonen kahdesti ja loppuhetkillä Riku viimeisteli hattutemppunsa.

Komeimmasta näytöksestä vastasi kuitenkin Jipsin seitsemännen maalin tehnyt Jaakko Manninen. Comebackiä Bandyliigaan tekevä pelimies nappasi pallon itselleen oman pään kulmalipulla, vispasi nippuun koko torniolaisten miehistön ja lopulta heitti pallon vielä itse verkkoon asti.

LRK sai myös vielä kerran pallon maaliin, ja näin ottelu päättyi Jipsin voittoon maalein 9-3.

Huomenna sunnuntaina edessä on vielä kaksi kovaa koitosta, kun aamulla klo 9 vastassa on sarjan yksi sarjan kova ennakkosuosikki Porvoon Akilles. Iltapäivällä JPS kohtaa vielä niin ikään vahvistuneen Helsingin IFK:n. Seurannat tutusti somessa ja netissä!


Näytä lisää uutisia